Tek.no

Nyhet

Googles kart dekker nå 98 prosent av Jordens befolkning

Har Street View-bilder til å reise 400 ganger rundt kloden.

Googles satelittbilder dekker over 93,2 millioner kvadratkilometer.
Skjermdump, Google Earth
16 Des 2019 12:45

Google har i årevis fotografert kloden vår fra både verdensrommet og gatenivå, men frem til nå har de aldri sagt hvor mye data de faktisk sitter med. I en reportasje hos Cnet letter selskapet imidlertid litt på sløret, og tallene er ganske ekstreme.

De har satelittbilder av 93,2 millioner kvadratkilometer av vår planets overflate, og de sier de nå dekker 98 prosent av overflaten der mennesker bor.

Samtidig har de 16 millioner kilometer med bilder fra gatenivå i Street View-tjenesten sin – nok til å sirkle hele kloden 400 ganger.

Langt foran Apple

Med slike tall har de et solid forsprang mot konkurrerende tjenester. Apple Maps begynte å tilby Street View-aktige bilder i årets iOS 13-oppdatering, i form av «Look around» men det er fortsatt svært begrenset hvor dette er tilgjengelige. Søker du opp for eksempel «Cupertino» i Apple Maps vil du se en «Look around»-logo nederst til venstre, men prøver du det samme med «Oslo» får du bare opp Wikipedia-bilder.

Med tanke på at Google har kjørt rundt i årevis med sine spesielle biler, og vandret rundt på isbreer og fjell med Street View-ryggsekkene sine, tar det nok en god stund før Apple tar dem igjen.

annonse

Les også