Telia lanserer bedriftsabonnement med ubegrenset data

Men farten blir kraftig redusert om du bruker mer enn 100 GB.

Telia lanserer nå Telia Ubegrenset for bedriftsbrukere. Som navnet tilsier betyr det at du nå kan få ubegrenset med databruk – men hastigheten vil bli betydelig redusert om du bruker mer enn 100 GB.

Mange har i disse tider hjemmekontor, og med mye møtevirksomhet via videostrømmer kan fort datapakkene få kjørt seg. Det er blant annet denne gruppen som Telia nå sikter seg inn på, heter det i pressemeldingen fra selskapet.

Fra 300 til 3 Mbit/s

Abonnementet vil gi deg en raskt hastighet de første 100 GB-ene, hvor du får en hastighet opp mot 300 Mbit/s – avhengig av dekning og lokale forhold. Denne hastigheten er fullt på høyde med et raskt, tradisjonelt bredbånd.

Men om du passerer 100 GB med bruk vil hastigheten snevres kraftig inn. Da får du nemlig ikke mer enn 3 Mbit/s. Det vil være nok til å surfe litt, strømme musikk og se lavoppløst video, men ikke særlig mer.

Det kan også være verdt å ta med at du har inntil 30 GB med data å bruke i EU/EØS, Storbritannia og Sveits om du skal jobbe i utlandet. Bruker du opp denne kvoten vil det deretter koste deg 4 øre per brukte MB.

Telia Ubegrenset skal koste 499 kroner i måneden eksklusive moms, og krever binding i 24 måneder. For de som bor i Trondheim, Oslo, Lillestrøm og Bergen vil abonnementet fungere med 5G-nettet som Telia jobber med å bygge ut. Det vil kunne gi deg lynraske hastigheter, men bare de første 100 GB-ene, altså.

Les også
USA slipper opp på Huawei-restriksjonene
Mer om
annonse