Til hovedinnhold

Dette er Snapchats «tidskritiske varsler» - og slik fjerner du dem

Lise Åserud / NTB

Snapchats siste iOS-oppdatering skrudde automatisk på såkalte» tidskritiske varslinger» for appen. Tidskritiske varslinger er varslinger som behøver umiddelbar oppmerksomhet, og derfor blir de vist på skjermen din i en time.

Denne typen varslinger har vært tilgjengelig på iOS siden iOS 15 i 2019, men ble innført på Snapchat 9. mai, skriver Metro.

Den største forskjellen på en tidskritisk varsling og en vanlig varsling, er at du vil motta den selv om du har satt mobilen i en «fokus»-modus.

Fokusmoduser er moduser hvor du demper varslinger, og du kan stille inn hva du ønsker å fokusere på, hvor lenge fokusmodusen skal vare, og hvilke apper og kontakter som skal varsle deg. «Ikke forstyrr» er et eksempel på en slik.

Snapchat-brukere kan ikke selv velge hvilke varslinger som er tidskritiske. Vi har lagt merke til at den som er øverst på bestevennlisten din eksempelvis automatisk blir gjort om til en tidskritisk varsling.

Slik fjerner du tidskritiske varslinger

Det finnes to måter å fjerne tidskritiske varslinger på.

Dersom du får en varsling fra Snapchat som er merket som tidskritisk, kan du fjerne dem direkte på varslingen.

  1. Uten å åpne varslingen, dra fingeren over den, fra høyre til venstre.
  2. Velg deretter «valg».
  3. Velg «Slå av tidskritisk».

Dersom du ikke har fått en tidskritisk varsling fra appen enda, kan du fjerne dem i innstillingene på telefonen.

  1. Gå inn i innstillinger, og finn Snapchat. Trykk deg inn på denne.
  2. Velg «Varslinger».
  3. Her finner du «Tidskritiske varslinger», dersom knappen til denne er grønn, er de på. Trykk på den hvite knappen for å slå dem av. (Da blir den grå).

Blir en TikTok-trend

Unge har vært raske til å kommentere på den nye endringen i Snapchat-varslingene, da spesielt på TikTok.

Videoer med tekster som «når han/hun blir min tidskritiske varsling, er dette et tegn?» og «du snakker kanskje med dem, men jeg er deres tidskritiske varsling» har florert på appen de siste dagene.

Hensikten med videoen er å indikere hvor sterk en relasjon er, basert på om man er hverandres tidskritiske varsling eller ei.

annonse