Til hovedinnhold

Nokia med nettbrett?

En analytiker fra selskapet Rodman and Renshaw hevder at Nokia jobber med et nettbrett til lansering i forkant av årets julesalg. Nokia har foreløpig ikke bekreftet påstanden.

Det er i lys av Apples tilsynelatende braksuksess med Ipad at Ashok Kumar hos analyseselskapet mener at Nokia ikke har råd til å gi Apple for stor ledelse.

Nokia-nettbrett til høsten?

Videre sier han at Nokias produksjonsapparat jobber mot en slippdato i området rundt september - oktober.

Av andre leverandører som er på vei med produkter i samme kategori som Ipad er Samsung, Hewlett-Packard og flere andre. Analytiker Geoff Blaber hos CCS Insight forteller at det vil komme svært mange attpåklatter i nettbrettkategorien.

På grunn av Apples stilling blant forbrukerne og selskapets store eksisterende produktutvalg vil Ipad stå i en særstilling i et ellers umodent marked, sier Blaber.

Windows eller Meego

Kumar hevder at Nokias nettbrett sannsynligvis vil bli Windows-basert. Likevel hedes det fra andre hold at det er større sannsynlighet for at enheten vil baseres på Meego. Meego er resultatet av Intel og Nokias sammenslåing av plattformene Moblin og Maemo.

Tero Kuittinen hos MKM Parters sier at Meego virker å være rettet først og fremst mot nettbrett, og at dette er et marked hverken Nokia eller Samsung kan ta seg råd til å ikke sikte på. Han påpeker også at dette produktområdet risikerer å ta store andeler fra smarttelefonene, og at det dermed er ekstra viktig å få et fotfeste før det er for sent.

Fem millioner Ipad i 2010

Analytikere forventer at Apple kommer til å ha solgt rundt 1 million Ipad-enheter i løpet av inneværende kvartal og omkring fem millioner totalt for 2010. Det er foreløpig store sprik i analysene.

(Kilde: reuters.com)

annonse