Til hovedinnhold

Slik blir Windows 7 SP1

Microsoft har i går for første gang snakket om Service Pack for Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Disse to operativsystemene bruker den samme kodebasen, og derfor vil SP1 leveres samtidig for begge.

Selskapet vil fortsatt ikke avsløre noen lanseringsdato, men dersom man kan sammenligne med Vista SP1 kommer Windows 7 SP1 til å bli klar i november 2010.

Windows 7 SP1 kommmer ikke til å inneholde noen store nyheter, men nesten "kun" oppdateringer som inkluderer både sikkerhetsoppdateringer og hotfikser. Dette er oppdateringer som skal allerede være levert via Windows Update.

Den eneste "nyheten" i Windows 7 skal være en oppdatering av klienten som kan benytte seg av den nye RemoteFX-funksjonen i Windows Server 2008 R2.

Microsoft vurderer det slik at Windows 7 allerede er såpass godt system at det ikke er nødvendig med større oppdatering. Det har også kommet tilbakemeldinger fra kunder om at de er fornøyde med Windows 7.

Windows Server 2008 R2 SP1 kommer til å inneholde to nye funksjoner for virtualisering, nemlig Microsoft RemoteFX og Dynamic Memory. Dette skal blant annet gjøre det enklere å justere minnet for gjestemaskiner i virtuelle systemet. Les mer om de to funksjonene på technet.com.

(Kilder: Computerworld, The Windows 7 Blog)

annonse