Til hovedinnhold

Norske N97-kunder var prøvekaniner

Under Mobile World Congress snakket nettstedet Allaboutsymbian.com med visepresidenten for markedsføring i Nokia, Anssi Vanjoki. Samtaletemaet var en av finnenes toppmodeller, Nokia N97. Nokia-toppen går litt utenfor normal alfarvei i intervjuet.

Dårligere brukeropplevelse enn ønsket

Nokia N97 har vært en fantastisk suksess både på antall solgte enheter og på inntjening for Nokia, sier Anssi Vanjoki. Men, fortsetter han, i store selskap som Nokia vil det fra tid til annen dukke opp problemer som ikke blir fanget opp.

Problemene det dreier seg om gjelder i hovedsak programvaren. Og Nokia-toppen slår selv fast at det har tatt altfor lang tid å få ryddet opp i programvareproblemene som ifølge ham har gitt en langt dårligere brukeropplevelse enn Nokia selv hadde håpet å gi.

Norge - Langt unna og lett å kontrollere

For å få orden på dette har Nokia i tillegg til å teste erstatninsgprogramvaren selv, testet den i et marked som er "svært langt unna og enkelt å kontrollere"; Norge. Nordmenn har altså hatt tilgang på oppdateringen for N97 lenger enn noen andre, og det var på bakgrunn av erfaringene her at oppdateringen ble rullet ut videre.

På spørsmål om hvorfor Nokia ikke svarte tidlige brukere angående den dårlige opplevde brukeropplevelsen, forteller Anssi Vanjoki videre at Nokia rett og slett ble tatt på sengen. De hadde ikke forventet disse tilbakemeldingene, og det har tatt svært lang tid å kunne tilby avhjelp til kundene.

Nokia har lært av prosessen

En av grunnene til det skal være at programvaren strakk ytelsen til maskinvaren ganske langt, og dermed ble det langt vanskeligere å rette opp i problemene enn de først forventet. Nå skal imidlertid problemene med N97 være fikset.

I tillegg til å snakke om N97 forteller også Nokia-toppen at de har lært av prosessen rundt N97 og at den kommende Symbian^3 vil være "perfekt". Foreløpig er det ikke annonsert noen konkrete produkter med Symbian^3, selv om det dukket opp en del rykter i forkant av Mobile World Congress i forrige uke.

Da Nokia N97 ble testet av Amobil var vi ganske fornøyde med telefonen i sin helhet, den ble også kåret til årets profftelefon i fjor. Like fullt ble det trukket noe for at programvaren kunne vært gjort bedre.

Intervjuet kan ses i sin helhet via kildelinken nederst i saken.

Les også testen av lillebroren, N97 Mini

(Kilde: allaboutsymbian.com)

annonse