Nyhet

– Palm overlever bare ett år

Siden 2003 har Palm mistet markedsandeler jevnt og trutt. Nylig gjorde imidlertid selskapet en comeback med nye Palm Pre som, i motsetning til hva vi har blitt vant med fra produsenten, på mange måter er nyskapende. Telefonen har blant annet fått et nytt operativsystem, Web OS, som har funksjoner som bør gjøre livet lettere for forretningsmannen.

Spår alt annet enn suksess

Analytikere har imidlertid ikke den helt store troen på Palms nye Pre, og analyseselskapet 247Wallst spår Palm i graven om et års tid. Det virker rett og slett ikke som om Palms comeback var så veldig ettertraktet.

Det er imidlertid ikke selve telefonen som er problemet. Årsakene til den særdeles dystre spådommene er som følger:

  • Sterk konkurranse: Palm er laget som en sterk konkurrent til Apples Iphone og RIMs Blackberry-telefoner, som allerede opplever stor suksess. Analytikerne ser små muligheter for at Iphone- og Blackberry-eiere løper til butikkene og bytter til Palm Pre så snart anledningen byr seg. Palm vil også møte sterk konkurranse fra Googles operativsystem Android, som i økende grad inntar markedet. 
  • Eksklusivt: En annen utpekt årsak, er at Palm Pre bare vil selges gjennom operatøren Sprint i USA. Operatøren er bare den tredje største operatøren i USA, og har tapt kunder i de siste årene.

En undersøkelse som ble publisert nylig av analyseselskapet Changewave Research viser at svært få planlegger å kjøpe en Palm Pre. Blant 4292 amerikanere som allerede planla å kjøpe en smarttelefon ville bare 4 prosent velge Palm Pre. 37 prosent planla å kjøpe en Blackberry, mens 30 prosent hadde Iphone i tankene. 

Les mer om undersøkelsen

Analysebyrået 247Wallst tror enkelt og greit ikke Palm har noen sjans til å overleve med bare en liten brøkdel av smarttelefonmarkedet.

(Kilder: Mobil.se)

Les også
Blir Palm Pre en flopp?
Les også
Dette er en HTC-telefon
Les også
Nokia knuser konkurrentene
annonse