Til hovedinnhold

HTC lanserer Android-mobilen Hero

Den hvite versjonen har teflonlag på dekselset.
Hero kommer også i brunt.

HTC Hero har vært en av de telefonene som aldri ser ut til å forlate ryktestadiet. Nå er den imidlertid offisiell, og ryktene ser ut til å ha stemt.

HTC Hero er en Android-telefon, og den kommer med HTCs nye menysystem Sense. Dette systemet har til nå bare vært kjent under kodenavnet "Rosie".

HTC Sense

Sense er på sett og vis HTC Touch Flo 3D, som du finner på selskapets Windows-telefoner, men for Android. Sense er dog langt mer tilpasningsvennlig enn Touch Flo. Sense beskrives i pressemeldingen som et tredelt system: "Make it mine", "Stay close" og "Discover the unexpected".

Bak disse fagre ordene ligger det at du kan tilpasse menyene slik du vil ved å bruke småprogrammer. Disse kan du skifte ut etter ønske, og legge der du selv vil i menyene. Videre skal Sense gi deg rask tilgang til forskjellige kommunikasjonsmetoder, som Facebook, Flickr, meldinger, e-post og annet.

Tilgjengelig på alle fra HTC

Systemet skal også gjøre det enkelt å for eksempel avvise samtaler ved å snu på telefonen, det skal være svært enkelt å få frem nummertastatur, og det skal, uten at det er forklart nærmere, være veldig enkelt å titte på media på telefonen.

Sense skal ifølge pressemeldingen bli tilgjengelig på alle nye HTC-telefoner, så dette systemet vil også bli tilgjengelig på Windows Mobile-telefoner fremover.

HTC Hero

Hero blir HTCs tredje telefon som kjører operativsystemet Android. Dette er et åpent, Linux-basert operativystemt som blant andre Google står bak.

Telefonen har verken full- eller nummertastatur, men en 3,2 tommers trykkskjerm med 320 x 480 pikslers oppløsning. Dette betyr, i alle fall i teorien, at skjermen er skarp.

Teflontelefon

Den hvite versjonen av Hero er utstyrt med et lag teflon, noe som skal gjøre at telefonen holder seg pen lenger og ifølge pressemeldingen gjør den mer behagelig å holde i. Alle versjonen av Hero vil dessuten ha fingeravtrykkbeskyttelse på skjermen.

Alt av teknologi har funnet plass i Hero. Her får du Edge og super-3G, Wi-fi, GPS og selvsagt Bluetooth. I tillegg har HTC utstyrt Hero med et fem megapikslers kamera med autofokus.

Skal du høre på musikk plugger du vanlige hodesett rett i telefonens 3,5 mm minijack-utgang. Overgang er altså ikke nødvendig. A2DP-støtte er også på plass, slik at du kan bruke trådløse musikkhodesett. Telefonen støtter en rekke lydformater, som MP3, AAC og WMA.

Telfeonen støtter minnekort, slik at du får plass til mye musikk og video dersom du har behov for dette.

Innebygget kompass

Under panseret finner vi også et kompass, noe som er nyttig når du navigerer til fots. Hero har også bevegelsessensor, slik at den for eksempel kan snu skjermbildet den veien du faktisk holder telefonen.

Batterilevetiden ser ut til å være god, da HTC oppgir en taletid på i underkant av 8 timer, og en hviletid på intet mindre enn 31 døgn.

Telefonen skal bli tilgjengelig i løpet av sommeren, men prisen er ikke oppgitt.

(Kilde: Pressemelding)

annonse