Nyhet

Apple håver inn på Iphone-programmer

Det ser ut til at Apples satsing på mobiltelefoner betaler seg. Ikke bare tjener selskapet penger på å selge selve mobiltelefonen, men de håver også inn store summer på å selge programmer til Iphone. Gjennom App Store selger de nemlig programmer til en gjennomsnittlig verdi av en million dollar hver eneste dag. Det blir over 30 millioner dollar i måneden og 360 millioner på et år.

De fleste programmene du finner i Apples programvarebutikk App store er gratis, men likevel er det åpenbart mange attraktive programmer som koster penger.

– Aldri sett noe lignende

– Dette kommer snart til å bikke en halv milliard dollar. Jeg har aldri sett noe lignende i min karriere innenfor programvare, sier Apple-sjef Steve Jobs til The Wall Street Journal.

Alt tyder på at Apple vil fortsette å satse på å selge programvare.

– Før pleide inntjeningen å gå på radioer og antenner og slikt. Vi tror det går mot at inntjeningen på fremtidens telefoner handler om programvare, sier Jobs til avisen.

Av programvaresalget er det imidlertid bare 30 prosent som beholdes av Apple, mens programvareutviklerne selv får 70 prosent av det du betaler for programmene. Apples 30 prosent skal dekke drift av nettbutikken og utgifter for å gjøre det mulig å betale med kredittkort.

Apple kan fjernstyre Iphone

I det siste har det blitt påstått at Apple kan fjernstyre Iphone. Overfor The Wall Street Journal bekrefter Jobs dette, men mener det er i tilfelle telefonen blir utsatt for ondskapsfull programvare som for eksempel samler informasjon om brukeren.

(Kilder: The Wall Street Journal)

Les også
Tjener fett på Iphone-programmer
Les også
Egne butikker for mobilprogram
Les også
– Boikott Iphone!
Les også
De ansatte saksøker Apple
Les også
Ny oppdatering gir raskere Iphone
Les også
Hack Iphone i Windows
Les også
Iphone 3G åpnes for programmer
annonse