Til hovedinnhold

MSI-lansering: SLI for Pentium 4


MSI P4N Diamond

P4N Diamond er basert på brikkesettet som tidligere var kjent som nForce5. Heldigvis ble ikke navnet nForce5 - som indikerer en ny nForce-generasjon, men heller "nForce4 SLI Intel Edition". Dette er altså en variant av nForce4 SLI-brikkesettet, tilrettelagt for Intel LGA775-prosessorer.

På årets CeBIT-messe så vi flere hovedkort av denne typen, blant annet fra MSI. Nå har MSI offisielt lansert sitt nForce4 SLI Intel Edition-kort ved navn P4N Diamond.

SATA2-støtte
Kortet kommer med LGA775-sokkel for Pentium 4-prosessorer og har støtte for SATA2-disker i RAID-oppsett. På minnefronten finner vi støtte for DDR2-667 og FSB opptil 1066 "MHz" støttes. En 7.1-kanals lydkontroller fra Creative (Live! 24-bit) skal sørge for lydproduksjonen.

Doble gigabit LAN-kontrollere er på plass. En av disse er tilkoplet via PCIe-bussen, som tilbyr 2,5 Gb/s - eller ca 300 MB/s - båndbredde. Den andre LAN-kontrolleren er NVIDIAs egen kontroller med innebygget brannmur.

ActiveMOS2

Kortet kommer ellers med MSIs ActiveMOS2, som er en kjøleløsning for strømregulatorene på kortet. Løsningen består av en vifte og kjøleribber som tar i bruk heatpipe-teknologi. Ifølge MSI skal løsningen gi bedre rom for overklokking.

Kortet ser ut til å prises fra 2000 kroner her til lands. Tilgjengeligheten for kortet er foreløpig ukjent.

(kilde: MSI)

Les også
MSI P4N Diamond
Les også
Separat SLI-bro tilgjengelig
Les også
ABIT Fatal1ty AN8
Les også
ASUS A8N-SLI Deluxe
Les også
NVIDIA viser Intel-brikkesett
Les også
SLI med noen få musetrykk
Les også
SLI: På ett og to kort?
annonse