Tek.no

Nyhet

Ferdigmaskiner fra Shuttle i september

1 Sept 2004 12:45


Shuttles ferdigmaskiner blir med både AMD og Intel

Shuttle XPC Systems startet opp i USA før sommeren i år, og salget av ferdigkonfigurerte mini-PC-er har gått så bra der borte at de nå også skal begynne å selge dem her til lands. Ferdigmaskinene vil rangere fra de aller billigste "skoeskene", til det beste av det beste, ifølge Shuttle:

- XPC-en er en milepæl av en datamaskin som er elsket av hundretusenvis av brukere, sier Shuttle Europas PR-sjef Bastian Fröhlig, For å nå enda flere sluttbrukere som ønsker det siste skriket og den beste ytelsen, er ferdigkonfigurerte systemer ideelle.

Syv maskiner
Maskinene vil i motsetning til i USA selges gjennom de samme nettbutikkene og distributørene som fører barebone-XPC-er i dag, sier Fröhlig videre til Hardware.no.

Foreløpig er det snakk om syv forskjellige maskiner som Shuttle klassifiserer i "kontor", "hjem", "MCE" (Media Center Edition), og "spill". Prisene vil rangere fra rundt seks tusen kroner for den billigste Celeron-baserte kontormaskinen, til rundt 17 tusenlapper for den "råeste" spiller-maskinen, basert på Prescott og SB81P-kabinettet med Radeon X800 XT-grafikk, 1 GB minne og DVD-brenner.

Konkurrerer med seg selv?
Det store spørsmålet blir kanskje om ikke Shuttle kommer til å konkurrere med seg selv i nettbutikkene. Flere norske nettbutikker har allerede oppdaget hvor attraktive ferdiglagde Shuttle-bokser kan være, og tilbyr en rekke forskjellige XPC-konfigurasjoner som de har satt sammen selv.

De nøyaktige prisene på Shuttle-merkede ferdigmaskiner er også usikre, ettersom nettbutikkene antakelig vil sette sine egne priser, dersom de velger å ta dem inn.

(Kilde: Shuttle)

Les også
Gateway lanserer BTX-PC
Les også
Dataåret 2005: Et langt gjesp?
Les også
Coop Prix: PC + dagligvarebutikk = sant?
Les også
Shuttle SN95G5: SFF for sokkel 939
Les også
Shuttle med 939-basert XPC
Les også
Shuttle vokser, starter nettbutikk
Les også
Ny 915G-basert Shuttle
Les også
XC Cube får 915G og LGA775-sokkel
Les også
Shuttle omdesigner XPC
annonse

Les også