Til hovedinnhold

Trojaner truer PSP

Den første trojaneren som angriper PSP er nå oppdaget. Trojaneren ser tilsynelatende ut til å være en programfil som er i stand til å modifisere spillkonsollen, slik at brukere kan installere uautorisert programmer. I stedet for en modifisert versjon ender du derimot opp med en ødelagt PSP.

Trojaneren har fått navnet Trojan.PSPBrick, og har rukket å spre seg til diverse spillsteder på internett. Så snart trojanen er installert på maskinen vil den sette i gang med å slette kritiske systemfiler, etterfulgt av følgende beskjed: "Your PSP 2.0 is hacked, please reboot".

Da er det allerede for sent, for det er ikke mulig å starte opp konsollen uten de slettede systemfilene.

Lav risiko

Siden trojaneren ikke sprer seg til andre enheter har Symantec rangert den som klasse 1, noe som er laveste risiko. Selskapet har foreløpig ikke hørt om noen rapporterte tilfeller hvor PlayStation Portablable har gått ned for telling som følge av trojaneren.

Eric Chien fra antivirusselskapet sier at trojaneren sannsyligvis ikke vil berøre et stort publikum, siden de fleste PSP-eiere ikke er ute etter å forandre på maskinen. Han er derimot overbevist om at noen der ute nå sitter med en ubrukelig PSP mellom hendene.

- Det er definitivt mennesker som har kjørt programmet, og er i overkant av 2000 kroner fattigere nå, sier han. Hendelsen er også en indikasjon på at virusskrivere nå ser lengre enn bare til datamaskinen, legger han til.

(Kilder: Zdnet, Vnunet, Computerworld.com)

Les også
Gizmondo utfordrer PSP
Les også
Ingen salgsboom for PSP
annonse