Til hovedinnhold

Itanium-allianse investerer i Linux

For et par måneder siden ble det annonsert at Itanium Solutions Alliance kommer til å svi av 10 milliarder amerikanske dollar på å gjøre IA-64 til en mer akseptert arkitektur ute i markedet.

Problemet med Itanium-arkitekturen har generelt vært softwarestøtte, pris og en lanseringsplan som ikke har holdt mål. Selv "Montecito"-prosessoren, som egentlig ble regnet som en svært sentral oppgradering, ble utsatt mer enn 6 måneder. Slike utsettelser synes å vært gjennomgående så lenge IA-64 har vært på markedet.

IDC spådde ekstremt gode tider for Itanium da den ble lansert, men dette gikk aldri i oppfyllelse. Nå sier analysebyrået nok en gang at Itanium vil få kjempevekst fremover, men må naturligvis tåle en skepsis for dette.

Itanium Solutions Alliance kommer blant annet til å investere en del penger i Linux-miljøet for å gjøre IA-64 mer attraktiv for dette segmentet. Ifølge en talsmann for HP står en optimalisert kompilator høyt på ønskelisten. Bull, Fujitsu, Hitachi, HP, SGI og Unisys er alle innvolvert i ISA, men HP er definitivt den største aktøren på IA-64 i dag. Gelato er også tett innvolvert i dette (Linux on IA-64).

NEC, Hitachi og HP snuser nå spesielt på det asiatiske markedet. Det rapportertes at de to førstnevnte allerede skal ha hatt noe suksess i Japan med IA-64, mens HP skal levere Proliant-servere til ChinaGrid (omfatter 20 universiteter).

(Kilde: Internetnews)

Les også
Forbereder stor Itanium-oppgradering
Les også
Fujitsu oppgraderer til "Montecito"
Les også
"Montecito" kommer om to uker?
Les også
Tar selvkritikk for Itanium
Les også
Ny Linux-kjerne med Cell, Oracle-støtte
Les også
HP oppgraderer Unix-servere
Les også
SLES11 kommer i 2008
Les også
RISC-software på IA-64/Xeon
Les også
Oracle stiller seg bak Itanium
Les også
Itanium-lansering skaper diskusjon
annonse