Tek.no

Nyhet

Sidewinder-konseptet relanseres

Microsofts Bill Jukes viser frem SideWinder Mouse
Rolf B Wegner
18 Sept 2007 15:32

Bakgrunnen for å opprette Microsoft Hardware var et ønske om et produkt som fungerte sammen med Microsoft Word, for å gjøre programmet lettere å bruke. Resultatet kom året etter at Hardware-divisjonen ble lansert, i form av en grå og firkantet datamus.

Siden den gang har utviklingen gått sin gang og nå feirer Microsoft Hardware altså 25 års-jubileum med en rekke nye produkter. I den anledning ble det trommet sammen til pressevisning med representanter fra Microsoft ble fløyet inn fra Redmond.

Komfortabelt tastatur

- Komfort har blitt mer og mer sentralt innenfor dataindustrien. Folk sitter mange timer foran PC-skjermen hver dag, og da nytter det ikke med produkter som gjør at kroppen ikke holder ut. Dette sier Sean Butterworth, Marketing Communications Manager i Microsoft.

Natural Ergonomic Desktop 7000 skal være svaret for dem som er ute etter et ergonomisk tastatursett med mus. Tastaturet har forhøyninger og tasteradene er vinklet mot brukeren.

Smarte museløsninger

I tillegg har Microsoft lansert tre nye mus:

Bluetooth Notebook Mouse 5000

,

Wireless Notebook Laser Mouse 7000

og

Mobile Memory Mouse 8000

.

Mobile Memory Mouse 8000, Wireless Notebook Laser Mouse 7000 og Bluetooth Notebook Mouse 5000

Bluetooth Notebook Mouse 5000 leveres uten mottaker, da de fleste nye bærbare allerede har dette innebygget. Batterilevetiden er oppgitt til opptil tre måneder.

Wireless Notebook Laser Mouse 7000 har en tradisjonell mottaker, som også får plass under musen når den ikke er i bruk. Batterilevetiden er her oppgitt til opptil seks måneder.

Musene kommer i butikkene i september og oktober, begge med en veiledende pris på 449 kroner. I praksis blir de langt billigere (se lenker til prisguiden lenger ned).

Magnetfeste på Mobile Memory Mouse 8000

Den mest spesielle er likevel Mobile Memory Mouse 8000. Denne skal ifølge Sean Butterworth være resultat av en ny trend. Vi ønsker færre dingser, men vi vil likevel ha all funksjonalitet i behold. Mottakeren til musen har innebygget 1 GB minne, og fungerer både som minnepinne og som mottaker. I tillegg kan man velge mellom RF-signaler eller Bluetooth.

På toppen av det hele har musen fått med en egen ladekabel. Denne festes med magnet til mottakeren og med magnet til selve musen. Vi testet ut hvordan dette fungerte i praksis og ble imponerte. Musen kommer i oktober med en veiledende pris på 849 kroner.

Nytt er også LifeCam VX-7000. Her er det 2 megapikslers sensor, innebygget mikrofon samt en rekke spesielle funksjoner tilpasset Windows Live Messenger.

SideWinder gjenoppstår

Microsoft Hardware har bestemt seg for å innføre SideWinder-navnet igjen. Det er nå blitt en stund siden man uttalte at man aldri ville lansere et SideWinder-produkt igjen.

Det er en spillmus som har fått gleden av å bruke SideWinder-navnet, og navnet er ganske enkelt SideWinder Mouse. Musen er ifølge Bill Jukes, produkt-manager for Microsofts spill-hardware, utviklet etter tilbakemeldinger fra en rekke spillere. Alt fra profesjonelle spillere til folk som liker å ta seg en runde fra tid til annen har hatt sitt å si.

SideWinder Mouse med vektbrettet ute

Resultatet ble en spillmus som skiller seg ut fra mengden. Musen har blant annet fått knappene for justering av DPI ovenfor hverandre. Dette skal gjøre det kjappere å bytte DPI, samtidig som grepet om musen beholdes.

Videre er sensoren flyttet lenger frem på musen, slik at man lettere kan tilte musen uten at sensoren oppfanger dette. Musen sitter også usedvanlig godt i undertegnedes hånd. Les mer om musen i vår nyhetssak.

Prisen på Sidewinder Mouse starter for tiden på rett over 400 kroner.

Les også
Mus eller minnepinne?
Les også
Trådløst for PS3
Les også
Her er Logitechs nyheter
Les også
Frister med 4000 DPI
Les også
Microsoft med nyskapende mus
Les også
Blåtann-mus for bærbare
Les også
OLED-tastatur forsinket?
Les også
Toppmodell med skreddersøm
Les også
Tastatur med bølgeform
Les også
Microsoft Reclusa
Les også
Trådløs USB fra Belkin
Les også
Miniguide: USB-problemer
Les også
Mus for miljøet
annonse

Les også