Til hovedinnhold

Samsung lanserer åtte nye mobiler

Samsung har lansert ikke mindre enn åtte nye mobiler på årets Mobile World Congress. Blant nyhetene finner vi trykkfølsomme skjermer som vibrerer når du trykker, og det Samsung kaller den første Windows-mobilen for massemarkedet.

"Soul"

Samsung har allerede lansert Soul U900 i forkant av Mobile World Congress.

Telefonen har det meste av spennende teknologi, samtidig som den bare måler 12,9 millimeter i tykkelse, og stiller seg som toppmodellen i Samsungs Ultra Edition-serie.

Av funksjoner kan vi nevne super-3G med makshastighet på hele 7,2 Mbps. Det gjør at du kan surfe på internett over mobilnettet i høy hastighet. Telefonen har imidlertid ikke Wi-Fi, og du kan altså ikke koble den til bredbåndslinjen din.

Kameraet i Soul tar bilder i inntil fem megapikslers oppløsninger, og har både bildestabilisator og ansiktsgjenkjenning.

Ifølge Samsung selv skal også menysystemet og tasteoppsettet være banebrytende. Soul har nemlig fått helt nye menyer, og Samsung lover uendelige muligheter for å tilpasse menyene slik man vil ha dem. Soul vibrerer når du trykker på tastene, slik at du får skikkelig tilbakemelding mens du taster.

Les mer om Soul »

F400

F400 er en musikktelefon som skal tilby god lydkvalitet med effektforsterker fra Icepower og Bang & Olufsen. Den har også egne musikktaster, slik at du enkelt kan styre musikken. Videre har den en 3,5 millimeters minijack-inngang, slik at du kan bruke favoritthodesettet ditt rett i mobilen. En RDS-mottaker for vanlig FM-radio er også på plass.

Telefonen er i skyveformat, slik at du skyver skjermen oppover for å få frem mobiltastaturet. Skyver du derimot skjermen nedover, dukker det opp en høyttaler som lar deg dele musikken med omgivelsene - på godt og vondt.

Samsung skriver også i pressemeldingen at telefonen kan finne ut hvilken sang du hører på ved å ta et lite opptak av lyden, en funksjon som Sony Ericsson lenge har hatt i sine mobiler under navnet Track ID.

Les mer om F400 »

F480

Samsung har også laget en musikktelefon som følger trenden med trykkskjermer. F480 har en stor trykkfølsom skjerm som dekker nesten hele fremsiden av telefonen, med en størrelse på 2,8 tommer.

Når du trykker på skjermen vibrerer telefonen, og du får på denne måten tilbakemelding, akkurat som på LGs KU990 og Neonode N2. Menysytemet i F480 er Croix, som er det samme som du finner i produsentens Armani-telefon.

Kameraet tar bilder i oppløsninger på inntil fem megapiksler. Telefonen har støtte for super-3G og hastigheter på opptil 7,2 Mbps, som gjør at surfing over mobilnettet kan gå svært kjapt. Telefonen har ikke Wi-Fi-støtte.

Les mer om F480 »

I200

Samsung kaller I200 for den første Windows-mobilen for massemarkedet.

Windows har en rekke fordeler som avansert e-postleser, planlegger og andre proffunksjoner, samt mulighet for å installere egne programmer. I200 har dette avanserte operativsystemet, men skal likevel være en billig mobil.

I200 har ikke trykkfølsom skjerm, men er i et klassisk format med vanlige mobiltaster. Skjermen måler 2,3 tommer.

Mobilen støtter super-3G med hastigheter på inntil 3,6 Mbps, men ikke Wi-Fi. Kameraet i I200 tar bilder med inntil to megapikslers oppløsning.

L770

L770 er en telefon i skyveformat i blank svartfarge. Telefonen har super-3G (og opptil 3,6 Mbps). I tillegg har den fått RDS-radio, som lar deg se hvilken radiokanal du hører på. Ellers har telefonen bare grunnleggende teknologier.

Kameraet i L770 tar bilder i opptil to megapikslers oppløsninger, og telefonen har plass til minnekort.

J700

Samsung beskriver J700 som en skyvetelefon til en overkommelig pris. Dette er altså noe som bør passe til de med slanke lommebøker.

Telefonen har en skjerm på to tommer, og kameraet tar bilder i maksimalt 1,3 megapikslers oppløsningen. FM-radio er også på plass.

U600 og U700 oppgraderes

Samsungs U600 og U700 har vært på markedet i lengre tid. Nå oppgraderer Samsung modellene. En av nyhetene er at telefonene nå vibrerer når du trykker på dem, slik at du får respons. Dette er en stor fordel når telefoner har berøringsfølsomme taster.

De to telefonene kommer også i nye farger: Lilla og gul. Tidligere har U700 også blitt lansert i en svart versjon.

(Kilder: Samsung)

Vi oppdaterer saken fortløpende med lenker til mer dyptgående artikler om modellene

annonse