Tek.no

Nyhet

Skjult spill i Google Earth

Arsæll Benediktsson
4 Sept 2007 14:45

Google Earth er et program som kan både brukes til å utforske jordkloden og verdensrommet. Nå er det "oppdaget" en ny mulighet som mange sikkert ikke har vært klar over, og som Google har vært taus om.

Programmet har nemlig en innebygd flysimulator som Marco Gallotta forteller om i sin blogg.

Flysimulatoren skal fungere når programmet Google Earth er i Sky-modus, noe du kan aktivere via menyvalget "Switch to Sky", via View-menyen.

Deretter skal du kunne aktivere flysimulatoren via en hurtigtast. For Windows- og Linux-brukere er det hurtigtasten Ctrl+Alt+A, og for Mac-brukere er det Command+Option+A. Dersom ikke Ctrl+Alt+A fungerer kan du prøve andre kombinasjoner, for eksempel Ctrl+A eller Ctrl+Windows+A.

Dersom du ikke klarer å starte simulatoren på denne måten kan du laste ned filen FlightSim.reg, dobbelklikke på den, og starte opp Google Earth på nytt. Da skal flysimulatoren være tilgjengelig under "tools"-menyen.

Når flysimualtoren starter, får du opp en dialogboks som kan brukes til å velge mellom to flytyper, F16 eller SR22. Videre må du velge start-posisjon, og til slutt er det bare å fly.

Informasjon om denne flysimulatoren er ganske sparsom, men på nettsiden earth.google.com finner du en rekke tastaturkombinasjoner som kan brukes til å styre flyet.

(Kilde: The Inquirer)

Les også
Lær mer om stjernene
Les også
Microsoft kjøper kartselskap
Les også
Google Earth med video
Les også
Virtual Earth utvides
Les også
Google Earth med lydeffekter
Les også
Google Earth - et terroristverktøy?
annonse

Les også