Nyhet

Videokamera med høyhastighetsopptak

Hendig kamera med dårlig utnyttede funksjoner.

GZ-HM400 er et HD-videokamera som tar opp til SDHC minnekort eller til internminne på 32 GB. Dette har blitt standarden nå, og er løsningen de fleste videokameraer leveres med.

Det som skiller kameraet fra mengden er muligheten til høyhastighetsopptak, både med video og stillbilder.

Med inntil 600 bilder pr. sekund i en oppløsning på 640 x 72 piksler, har du mulighet til å fange bevegelse som ellers ikke er mulig å se. Problemet er bare at kameraet kun støtter denne hastigheten i 2,4 sekunder, så det er ikke lange opptakene du får gjort, og du time ting nøye.

Tar du stillbilder, kan du få 5,3 megapikser med en fart på 60 bilder pr. sekund. Men her er det bare plass til 11 bilder, altså knapt 0,2 sekunder med serieopptak. Det er så lite at det i praksis er ubrukelig. Kjører du oppløsningen hel t opp til 9 megapiksler, kan du få 15 bilder pr. sekund, men bare 6 bilder i serien. Det gir deg 0,4 sekunder med opptak, altså ikke videre brukbart det heller. Men du kan ta to bilder pr. sekund så lenge det er plass på minnekortet.

Kameraet har en del manuelle funksjoner som blenderprioritet og lukkerprioritet, og har en ganske stor CMOS-brikke på 1/2,33 tommer og 10,3 megapiksler. Kombinert med et relativt stort objektiv, bør det kunne gi høy bildekvalitet.

Kameraet er helt sikkert utmerket, men vi synes JVC kunne gjort mye mer utav høyhastighetsfunksjonene, slik at de ble mer brukbare.

Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent, men i USA vil kameraet koste ca $1000, og er tilgjengelig nå.

Les også
JVC med ny toppmodell
annonse