Tek.no

Nyhet

Japan Photo Flagship Store

Inngangspartiet fra gata. Her bygges det fortsatt.
5 Mai 2010 08:35

Det er ikke lenger så lett å være fotobutikk i et marked der veldig mye foregår på nettet. De små butikkene sliter, og har du ikke det rette utvalget, den rette kompetansen og ikke minst de rette prisene blir det vanskelig.

Dette ønsker Japan Photo å gjøre noe med, og satser nå på store butikker med kompetente medarbeidere, i direkte konkurranse med butikker som Interfoto og Fotovideo. Etter suksess med store butikker i Bergen, Trondheim og Stockholm, satser de nå tilsvarende i Oslo.

Den nye butikken i Byporten blir på 400 kvadratmeter. 150 kvm på øvre plan for framkalling og alle mulige bildeprodukter, og 250 kvm på nedre plan for fotoutstyr i alle prisklasser. Administrerende direktør i Japan Photo Norge, Stephan Stein, sier at butikken ikke bare blir mye større, men både sortiment og ansatte får kompetent "påfyll".

Målet er å bli sett på som en leverandør til alle segmenter, også profesjonelle fotografer. Det vil kreve høy kompetanse og stort varelager. Det lover godt for alle som foretrekker å kjøpe varene sine i butikk.

Da vi var innom butikken i går ettermiddag, mens den fortsatt bare var en byggeplass, så vi blant annen en disk der mye speilrefleksutstyr vil stå framme så kundene kan "tafse" fritt for lettere å finne ut hva som passer dem. Dette er nytt på speilrefleks og er svært velkomment. Vanligvis står alt sammen i montere, og du må be om å få kjenne på det. Skal du prøve mer enn to kameraer, kan man fort føle det som at man maser mye på betjeningen. Det problemet blir nå løst.

Halvannet døgn før åpning ser butikken slik ut.

Stephan Stein kan også fortelle at de jobber med å få tillatelse til å ha søndagsåpent. Siden Byporten regnes som et trafikknutepunkt kan dette antakeligvis la seg gjøre. Det blir i så fall Norges første søndagsåpne fotobutikk.

Som seg hør og bør, kommer det en rekke åpningstilbud. Listen er for lang til å ta med her, men det vil komme både generelle prisnedsettelser, begrensede spesialtilbud og utgåtte varer til latterlige priser. I den siste kategorien kan vi for eksempel nevne kameraer (både kompakt og speilrefleks) til 1 krone. Ganske mye optikk, særlig fra Sigma, selges til reduserte priser og du kan finne kameraer fra de enkleste kompaktmodeller opp til profesjonelle speilreflekshus på tilbud.

Når butikken i byporten åpner, stenger utstyrsavdelingen hos Japan Photo i Akersgata. Framkallingsavdelingen vil forbli der en stund til, men det er usikker hvor lenge. Butikken i Byporten overtar både varer, tjenester og ansatte.

Fra klokka 09.00 i morgen, 6. mai kan du besøke den nye butikken.

annonse

Les også