Nyhet

Så lett brekker nye iPad Pro

Er dette en ny «Bendgate»-skandale for Apple?

Apples nye og svindyre nettbrett, iPad Pro, kan lett brekkes på midten. Det viser en video publisert av YouTube-kanalen JerryRigEverything, som også var blant de første til å melde om Apples bøyeproblemer med iPhone 6 tilbake i 2014.

I videoen JerryRigEverything har publisert går han igjennom alle de nye funksjonene ved Apples nye nettbrett, og som har blitt hans vanlige testmetodikk prøver han å bøye og brekke produktet mot slutten av videoen. Som du kan se i videoen går det tilsynelatende overraskende lett:

Spol til ca 6:29 for å se ham brekke iPad Pro i to.

Videoskaperen sier at ettersom både ladeporten til Apple Pencil og mikrofonhullene på den andre siden er sentrerte i midten, gjør nettbrettet ekstra utsatt for å bli bøyd. Det finnes heller ingen nevneverdige forsterkninger på innsiden som forhindrer at nettbrettet blir bøyd.

– Svakere konstruksjonsmessig

Videoen til JerryRigEverything har skapt mye blest på nettet. Mens noen sier dette er en ny «Bendgate» – kallenavnet Apples iPhone 6-bøyeproblemer fikk – sier mange at det er helt naturlig at et produkt som iPad Pro kan bøyes.

– Jeg er ikke helt sikker på hva slags annet resultat folk hadde forventet, skriver Macworld-redaktøren Leif Johnson i en sak om bøyevideoen, som nevner at et produkt som er så tynt, med så stor skjerm, alltid kommer til å kunne bli bøyd.

– For å være helt ærlig – produktet føles kanskje litt svakere konstruksjonsmessig enn før. Jeg holder i 12,9-tommeren nå, og kan se for meg at hvis jeg hadde utøvd litt vold hadde jeg klart å bøye den. Kanskje også enklere enn på videoen, siden den økte størrelsen gir bedre grep, fortsetter Johnson, men sier likevel at det ikke er et problem de fleste trenger å være redd for.

Vi har også testet den nye iPad Pro her på Tek.no, og har hatt både 11- og 12,9-tommeren med oss i over en uke. Ingen av dem er bøyd eller viser antydning til det heller.

Slik startet «Bendgate»

Tilbake i 2014 ble det avslørt av YouTube-kanalen Unbox Therapy at Apple hadde et reelt, og stort, bøyeproblem. Navnet skandalen fikk var «Bendgate», fordi iPhone 6, og spesielt iPhone 6 Plus, kunne svært lett bøyes.

I videoen til Unbox therapy ble det demonstrert hvor lett Apples nye toppmodell kunne brekkes hvis man gikk inn for det, men også tusenvis av brukere i ettertid viste at iPhonene ble bøyd hvis man for eksempel satt på dem.

Dette skapte en helt ny trend av YouTube-videoer, og siden den gang er det nå vanlig å se at mobiler blir forsøkt knekt hver gang de lanseres. Apple rettet opp i sine feil i året etter med iPhone 6s, som ikke lot seg knekke så lett.

Les også
Flere nye iPad Proer blir levert bøyd i esken. Ikke en produksjonsfeil, mener Apple.
annonse