Nyhet

– Nei, Pokémon GO kommer ikke til å gå over

Niantic-sjefen mener landeplagen vi så i sommer bare var startskuddet på noe større.

I sommer ble verden vitne vi den muligens verste landeplagen av et spill noensinne, da Niantic lanserte mobilspillet Pokémon GO. I løpet av snaut to måneder siden lanseringen i juli rakk spillet å bli lastet ned over en halv milliard ganger – en prestasjon Angry Birds til sammenligning brukte to år på.

Allerede sent i august kunne vårt søsternettsted Gamer.no imidlertid melde om at spillerne falt fra i alarmerende fart. Ville spillet forsvinne like fort som det kom? Nei, melder CNET – Niantic har nemlig ingen planer om å gi opp nå.

På teknologi-konferansen Web Summit 2016 i Lisboa kom nemlig Niantics markedsføringssjef, Mike Quigley, med forsikringer om at «...Pokémon GO vil være med oss i mange år fremover».

– Fullstendig tatt på senga av interessen

Mike Quigley, sjef for markedsføringsavdelingen hos Niantic.

Ikke overraskende var han ikke villig til å dele harde brukertall, men nøyde seg med å si at «...vi er fornøyde med hvor vi er, og vi har en klar fremtidsplan for produktet.» Det er neppe utenkelig at tallene ville vært noe sørgelig lesning sett i forhold til den tidligere ekstreme populariteten, men Niantic har nok god grunn til å være fornøyde selv i dag.

Quigley selv påpeker nemlig at de ble fullstendig tatt på senga av den enorme interessen, noe som også ble tydelig da serverne til selskapet krasjet gjentatte ganger etter lansering. Tross fire år mer utvikling og planlegging var beregningene fullstendig gale, ifølge markedsføringssjefen.

Dermed har også resten av utrullingen tatt lengre tid enn planlagt, noe som også er grunnen til at flere funksjoner har latt vente på seg. «Nearby»-funksjonen som tidligere viste hvor nærme Pokémon var brukeren, ble fjernet ganske raskt og har fortsatt ikke blitt erstattet.

Mer funksjonalitet og ny generasjon Pokémon kommer snart

Andre ting, som «Buddy»-systemet (ha en Pokémon som partner i appen), har kommet sigende sakte men sikkert. Snart kommer iallefall mer funksjonalitet, og ikke minst omtrent 100 nye lommemonstre ettersom andre generasjon blir introdusert til platformen.

Om dette vil bringe spillet tilbake til fordums glans er slett ikke sikkert, men sammen med mer funksjonalitet og en langt bedre måte å finne Pokémon på kan det gjøre spillet betydelig mer attraktivt.

Så får Niantic heller jobbe videre med å gi oss nordboere en måte å bruke spillet på uten å fryse av oss hendene i vinterkulda.

Det er ikke bare på mobil du kan spille Pokémon GO:
Spillet kommer nemlig til Apple Watch også! »

(Kilde: CNET)

Les også
Klare til å teste Mario Kart på mobilen
annonse