Nyhet

Tesla fjerner tidslinje for billigste Model 3

Sår tvil om inngangsmodellen.

Tesla har endelig startet leveransene av Model 3 til europeiske kjøpere. Men foreløpig er det bare de høytytende utgavene av bilen med lang rekkevidde som produseres. Selskapet har lovet en billigere versjon med mindre batteri i flere år, og det var denne som skulle koste 35 000 dollar. Men nå melder Electrek at Tesla har fjernet tidslinjen for denne billigste utgaven fra nettsidene sine.

En stor del av planen med Model 3 var i utgangspunktet at det skulle være en elbil som flere hadde råd til, og ikke først og fremst en konkurrent til dyre premiumbiler, slik Model S og X er. Og Model 3 er billigere, men en startpris på drøyt 450 000 her til lands.

I produksjon midt i 2019?

Tidslinjen som har ligget ute tidligere har antydet at produksjonen av en enda rimeligere utgave ville gå i gang innenfor fire til seks måneder fra nå.

Så langt er det kun utgavene med utvidet rekkevidde og ytelse som er i produksjon og salg fra Tesla. Men Electrek fremhever at Elon Musk i en nylig finansrapport omtalte en produksjonsstart i løpet av 2019.

– Vi forventer å introdusere Model 3 med vanlig rekkevidde en gang i løpet av midten av dette året, det er en omtrentlig gjetning, forklarte Musk i januar.

Model 3 er altså på vei ut til europeiske kunder nå, og bestiller du en Model 3 i dag forventer selskapet levering i mars hit til Norge.

Usikkerhet om utvalg

Det har vært en del usikkerhet rundt deler av Teslas utvalg den siste tiden, etter at inngangsmodellene av Model S forsvant fra prislistene i januar. I slutten av januar dukket det likevel opp nye Model S-varianter, der de gamle navnene var erstattet av bare «Model S» og «Model S Extended Range».

Begge varianter av bilene har samme batteripakke, men med ulike kapasiteter låst opp fra start.

I midten av mars er det forøvrig ventet at Tesla vil avduke sin kommende Model Y, som er ventet å bli en mini-SUV-variant av Model 3.

Da kan det kanskje også tenkes at det kommer flere detaljer rundt rimeligste blad Model 3.

Hverken Elon Musk eller Tesla har så nevnt endringen selv. Men selskapet har en tendens til å også oppgi priser etter drivstoffbesparelsene ved å kjøre elbil, og tidligere i februar postet Musk på Twitter at startkostnaden ved Model 3 var nede i 35 000 dollar om man tok høyde for 8 000 dollar i sparte kotnader på blant annet drivstoff.

Nylig åpnet Tesla ny kapasitet ved sine to store Supercharger-stasjoner i østlandsområdet. Dermed har Norge de to største ladestasjonene i Europa. Les mer om utvidelsen her »

Les også
Model 3 leveres med Autopilot skrudd av i Europa
Les også
Billigste Model S og X kommer tilbake med bedre rekkevidde
Les også
Tesla sikter på 7000 Model 3-enheter i uka før desember
Les også
Tesla forbereder Model 3 for Europa
Les også
Tesla øker prisen på Model 3-varianten laget for norske forhold
Les også
Tesla Model 3 kan også få gratis superlading
annonse