Til hovedinnhold

Trump, Kina og Russland avfeier artikkel om usikret mobiltelefon

Kina foreslår at Trump skaffer seg Huawei-telefon.

Evan Vucci

The New York Times melder at Trump bruker en usikret iPhone og at amerikansk etterretning er overbevist om at Russland og Kina avlytter den.

Ifølge storavisens etterretningskilder bruker kinesiske myndigheter informasjonen de innhenter for å myke opp den pågående handelskrigen mellom de to landene. Russlands avlytting skjer mer rutinemessig ettersom Trump og den russiske presidenten Vladimir Putin kommer godt overens, ifølge avisen.

– For det første bør The New York Times vite at slike artikler bare er nok et bevis på at avisa lager falske nyheter, sier talsperson Hua Chunying i Kinas utenriksdepartement.

– For det andre foreslår jeg at de bytter ut sine iPhones med Huawei-telefoner hvis de virkelig er bekymret for sikkerheten, tilføyer hun.

En kongressrapport fastslo i 2012 at den kinesiske produsentens utstyr utgjorde en sikkerhetsrisiko. Også Russland avfeier påstandene om avlytting.

– Vi ser på denne typen artikler med en viss humor, sier Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov.

Den Twitter-glade presidenten har til sammen tre iPhoner, hvorav to av dem er sikret av sikkerhetstjenesten NSA. Den tredje telefonen, som inneholder alle hans personlige kontakter, er hans foretrukne telefon, ifølge The New York Times.
Trump tvitret torsdag at han sjelden bruker mobiltelefon, og at når han gjør det, er det regjeringsgodkjente telefoner.

– Bare enda mer oppdiktede fake news! sier han.

Mer om
annonse