Tek.no

Nyhet

Dr. Mario World er sluppet for mobil

Nytt gratis mobilspill fra Nintendo.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
10 Juli 2019 12:12

Nintendo har tradisjonelt vært langt mer opptatt av sine håndholdte spillkonsoller enn av mobiler. Men de siste årene har de løsnet litt på mobilsnippen. Nå er nye Dr. Mario World ute til mobilen - potensielt en morsom ventepille før den ventede lanseringen av Mario Kart.

Dr. Mario har tradisjonelt vært en Tetris-liknende affære, der originalspillet lot Mario sende ulikt fargede piller nedover i et pilleglass. Så fort du hadde stablet et bestemt antall av samme farge oppå hverandre ble raden utradert.

Målet var som i Tetris å unngå å fylle skjermen helt opp.

Annerledes mobilversjon

I den nye versjonen av Dr. Mario for mobil går pillene oppover i stedet for ned - og dermed likner spillet litt mindre både på originalen og på Tetris som de fleste spill av denne typen er inspirert av.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mobilversjonen er litt annerledes, men grunnkonseptet er fortsatt det samme - altså å sende medisiner av riktig farge i retning sinte virus som truer med å fylle opp skjermen.

Denne gangen er imidlertid spillet organisert på Super Mario World-måten, med ulike spillbrett som må nedkjempes før du kan gå videre til neste. I hvert av brettene sender du medisiner oppover et mer nøytralt spillbrett enn den gamle medisinflasken. Du har dessuten bare et bestemt antall medisinkapsler du kan bruke.

Ulike hindringer som er i veien eller fyller opp skjermen din hører også med til moroa.

Gratis å spille, men ...

I motsetning til Super Mario Run som kom i slutten av 2016 er Dr. Mario World helt gratis å laste ned og spille, men etter hvert er det begrensninger på hvilke figurer fra Nintendo-universet du kan spille med, og hvor ofte du kan spille. I begynnelsen kan du spille uendelig antall ganger på rad, men etter hvert kan du betale for å låse opp flere hjerter som lar deg spille.

Kjøp, kjøp! Nintendo har kastet seg på mikrotransaksjonsbølgen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Diamanter lar deg kjøpe andre ting - formodentlig nye figurer med ulike egenskaper å spille med.

Dr. Mario World er det tredje mobilspillet fra Nintendo-universet som finner veien til mobilskjermer. Nintendo-moroa startet med Pokemon Go som var et fellesprosjekt mellom Nintendo, The Pokemon Company og spillutvikler Niantic som fra før hadde omtrent tilsvarende spillmekanikk i Ingress som hadde vært på markedet i noen år.

Der var det småbetalinger for fordeler i spillet som sto for kostnadene, mens det ellers var gratis å spille.

Gjør deg klar til å kverke ekle virus.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Mario Kart er på vei

Super Mario Run var det første Mario-spillet for mobil. Også det er i utgangspunktet gratis å laste ned, men der får du bare løpt gjennom det første utvalget spillbrett uten å betale. Resten av spillet er en pakke du kan låse opp.

Dr. Mario World er altså det tredje Nintendo-spillet på mobil og det andre i Mario-universet. I april ble det kjent at en variant av Mario Kart for mobilen er under testing. Endelig slippdato for Mario Kart er ikke annonsert.

Les også
Klare til å teste Mario Kart på mobilen
Les også
Superspillene til denne kan være på vei til Nintendo Switch
Les også
Den neste Super Mario-filmen kommer i 2022
Les også
To av Nintendos største titler kan bli mobilspill
Les også
WSJ: – Ny Nintendo Switch neste år
Les også
Nintendo lanserer trådløse retro-kontrollere til Switch
annonse

Les også