Til hovedinnhold

Apples 299-kroners batteribytte er langt billigere enn det du finner andre steder

Oppdatert: Elkjøp matcher Apples lave batteribyttepris.

Niklas Plikk, Tek.no

I forrige uke bekreftet Apple at de reduserer prisen for batteribytte for alle iPhoner nyere enn iPhone 6. Den nye prisen er på 299 kroner – en prisreduksjon på 500 kroner fra den opprinnelige prisen.

Nå viser det seg at autoriserte Apple-verksteder også setter ned prisene sine i Norge med 500 kroner. Prisene vi har sett er imidlertid ikke i nærheten av å kunne matche Apples egen pris.

Koster nesten 1000 kroner

Ser du denne beskjeden på mobilen din er det virkelig på tide å vurdere et batteribytte. Bilde: Apple

– Prisreduksjonen er på 500,- for iPhone 6 og oppover, og gjelder også autoriserte verksteder. Vi har derfor satt ned fra vår normalpris på 1 499 kroner til ny pris: 999 kroner, forteller Hallvard Opheim i Eplehuset til Tek.no.

Et annet autorisert Apple-servicested, Conmodo, har også satt ned prisene sine. De tar 100 kroner mindre enn Eplehuset, og bytter batteriet for 899 kroner for alle modeller nyere enn iPhone 6.

Det er altså 600-700 kroner mer enn det Apple tar for samme jobben. Men Opheim i Eplehuset påpeker at Apple ikke kan tilby like kort levering, og at fraktkostnader kommer i tillegg.

Vi testet tre forskjellige batterier på en iPhone 5 for å se hvilket som ga best levetid. Bilde: Torstein Norum Bugge, Tek.no

Apple oppgir på sidene sine at fraktkostnadene ligger på rundt 100 kroner, og at sending til verkstedet (i Nederland) tar mellom 6-8 dager.

Obs: I skrivende stund står det at prisen for batteribytte hos Apple fortsatt er 799 kroner, men vi har fått bekreftet av Apple Norge at den nye prisen på 299 kroner er gjeldende.

Batteribytte på dagen

Det er altså på behandlingstiden lokale verksteder har en fordel. I Oslo kan for eksempel både Eplehuset og Conmodo by på batteribytte i løpet av dagen:

– Vi bytter batteri på mobilene lokalt, og ved vårt servicesenter i Oslo (Storgata 1) er det slik at om du leverer inn telefonen før klokka 14 på hverdager eller før kl 12 på lørdag, så får man det byttet samme dag. Vi vil også i løpet av februar kunne tilby det samme ved våre nye servicesentre i Bergen og Trondheim, forteller Opheim.

Conmodo oppgir på nettsidene sine at de også tilbyr reparasjon i løpet av dagen.

Oppdatert 5. januar: Vi får opplyst av Elkjøp at de vil tilby batteribytte for iPhone til 399 kroner – altså den samme totalprisen som Apple har når du regner med frakten.

Er du i Oslo-området kan du få byttet batteriet i deres Apple-sertifiserte verksted på Lørenskog, som foreløpig er deres eneste sertifiserte «in store repair»-verksted.

–Vi jobber også på spreng for å få plass flere lokasjoner med autoriserte Apple instore repair i østlandsområdet i løpet av januar, som kan utføre batteribytte i butikk, samt også i Bergen, skriver Madeleine Schøyen Bergly, Kommunikasjonsansvarlig for Elkjøp Norge i en e-post til Tek.no.

Dette bør du gjøre hvis mobilen din har gammelt batteri:

Billigere hos andre verksteder

Snur du blikket mot vanlige verksteder som kan gjøre jobben for deg, men ikke er direkte sertifiserte fra Apple, er prisnivået lavere.

I Oslo tar for eksempel Digital Impuls mellom 290 kroner og 490 kroner for batteribytte, mens Dr Phone tar 450 kroner for alle modeller bortsett fra iPhone 7 og 7 Plus, som koster 690 kroner.

Men som du kan lese i vår tidligere sak om skjermbytte, lønner det seg ikke alltid å reparere mobilen hos uautoriserte verksteder.

annonse