Hyundai øker rekkevidden på Kona med nye dekk

Og varsler kortere leveringstid fremover.

Hyundai Kona var allerede en av elbilene på markedet med lengst rekkevidde i sin klasse, men nå tar Hyundai ytterligere grep.

Nye dekk fra mars

Biler som produseres fra og med mars 2020 vil nemlig leveres med nye Michelin Primacy 4-dekk, og det får effekt på rekkevidden.

Den øker nemlig fra 449 til 484 kilometer WLTP. Det bringer Kona opp forbi konsernsøster Kias e-Niro, som har operert med en WLTP-rekkevidde på 455 kilometer.

Teslas Model 3 har på sin side en rekkevidde på 409 kilometer i Standard Range Plus-utgaven, 560 kilometer i Long Range-utgaven.

Michelin Primacy 4 ble for øvrig nummer fem av åtte sist våre kolleger i Motor testet sommerdekk, både totalt og i disiplinen forbruk.

Produkt- og PR-sjef Øyvind Lillestrøm Knudsen i Hyundai Norge skriver i en e-post at det ikke er gjort andre endringer som påvirker rekkevidden.

– Rekkevidden er økt gjennom optimalisering med nye dekk. Det foreligger ingen informasjon som tilsier at det er gjort noe med batterikapasitet eller bufferen i denne, skriver han i en e-post.

Bagasjeplassen i Hyundai Kona.

Flere mindre justeringer

I tillegg justeres fjæringsoppsettet, som også skal bedre kjøreegenskapene, ifølge Hyundai. Dessuten fjernes knappen som slår av den virtuelle motorlyden i lave hastigheter. Dette er nå et krav, så systemet må alltid være påslått i hastigheter opptil 30 kilometer i timen.

Også leveringstiden skal være på vei ned, opplyser Hyundai i Norge.

– Tilgangen på bil er meget god inn i 2020, og vi opererer nå med en leveringstid på under seks måneder for nye ordre. Med andre ord vil kunder som bestiller nå ha den nye elbilen sin til sommeren. Produksjonskapasiteten vil dessuten øke videre, så leveringstiden vil bli helt normalisert etter sommeren, sier Knudsen i en melding.

Hyundai lanserte for øvrig nylig en rimeligere versjon av Kona ved å fjerne noe utstyr, men satte samtidig opp prisen på den mer påkostede Premium-versjonen. Innstegsmodellen koster nå 309.900 kroner, mot 355.900 for Premium.

Fra før hadde 2020-modellen fått flere oppgraderinger, blant annet større infotainmentskjerm og mulighet for raskere ombordlader.

annonse