NyhetToshiba slipper ekstra liten 1 TB-disk

Toshiba annonserer tynn 1TB-harddisk

Enda en monsterharddisk til laptopen din

Toshiba annonserte nettopp en ny harddiskserie basert på 2,5"-formfaktoren, som går rett i strupen på Western Digitals lignende harddiskserie. Begge seriene kan skilte med en harddisk på hele 1 TB, og en høyde på bare 9,5mm. Det betyr at monsterharddisken får plass i de fleste bærbare maskiner.

Stor, men ikke tykk

Toshibas nye serie, kalt MQ01ABD, vil komme i størrelsene 250, 320, 500, 750 GB, og som tidligere nevnt 1 TB. De kan alle skilte med et SATA 3 Gbit/s-grensesnitt, 8MB cache og rotasjonshastighet på 5400 RPM, med en gjennomsnittlig søketid på 12ms.

Toshiba har klart å klemme inn lagringsplassen på to 500 GB-plater, som gjør at høyden ikke blir mer enn 9,5 milimeter. Vi husker tilbake til 2009, da Western Digital lanserte sin første 2,5" disk med 1 TB lagringsplass. Dette er lenge siden, men problemet da var at de måtte ha 3 plater for å få plass til 1TB, noe som førte til en tykkere harddisk enn vanlig, på hele 12,5 mm.

Nå er imidlertid dette problemet løst, og både Toshiba og Western Digital har altså hver sin lommevennlige harddisk på 1TB, med en tykkelse på 9,5 mm.

Det er ventet at Toshiba vil starte masseproduseringen av harddiskene sine denne måneden, noe som vil bety at vi kan krysse fingrene for en lansering neste måned. Pris er fortsatt uvisst.

(Kilde:Fudzilla)

annonse