Til hovedinnhold

Netcom nærmer seg franske hender

Den franske telegiganten har lenge vært i forhandlinger med svensk-finske Telia Sonera, og nå ser det ut til at oppkjøpet kan blir en realitet i løpet av kort tid.

Netcom er et heleid datterselskap av Telia Sonera, noe som vil si at Norges nest største mobiloperatør også vil falle i franske hender dersom kjøpet går igjennom.

Nærmer seg en løsning

Ifølge NA24.no sier Finansdirektør Gervais Pellissier i France Telecom til Dow Jones Newswires at de nærmer seg en avtale med Telia Sonera.

- Vi kommer ikke til å være på samme sted om noen måneder. Tidspunktet er ikke avhengig av oss, det avhenger av en rekke betraktninger, inkludert ønskene fra partneren og partnerens aksjonærer, sier Pellissier i en telefonkonferanse, ifølge Dow Jones Newswires.

Telenor også interessant

I forrige måned ble det kjent at France Telecom var interessert i å etablere seg i Norden, blant annet for å delta i den sterke veksten i markedet og styrke deres posisjon på mobile tjenester.

Finansdirektøren sa den gang til Financial Times at både Telia Sonera og Telenor var interessante mål.

- Dersom du spør meg om vi vurderer en rekke selskaper, inklusive Telia Sonera, så vil jeg si ja, sier Pellissier til avisen.

Mer om
annonse