Til hovedinnhold

Oppo med verdens første full-HD-telefon

Denne nylanserte kinesiske råtassen får «alt».

Oppo

Den kinesiske produsenten Oppo er egentlig mest kjent for å lage mediespillere som du kobler til TV-en. De siste årene har de også laget rimelige Android-telefoner med ekstremt gode spesifikasjoner. Nylanserte Oppo Find 5 er ikke noe unntak, og stiller med ekstremt kraftig maskinvare.

Heftig skjerm

Telefonen har en fem tommer stor skjerm, og stiller dermed i omtrent samme størrelsesklasse som Samsungs Galaxy Note-modeller og LGs Optimus Vu. Det er likevel én viktig forskjell her. Der Galaxy Note-modellene har 720p-oppløsning og Optimus Vu har noe lavere – stiller Oppo Find 5 med full-HD-skjerm.

Den fem tommer store skjermen har altså 1920 x 1080 piksler. Det gir en pikseltetthet på 442 piksler per tomme. Skjermene med høyest pikseltetthet på markedet i dag er Apples Retina-skjermer og noen av Sonys Reality Display-skjermer. Disse ligger på rundt 320 til 330 piksler per tomme. Det er uklart om det menneskelige øyet er i stand til å oppfatte noe særlig over 300 punkter per tomme.

Les også: Sniktitt på Samsung Galaxy Note 2

Kraftig systembrikke

Skjermen er ikke det eneste heftige med Find 5 – den er også utstyrt med det siste Snapdragon-brikkesettet fra Qualcomm. S4 Pro så vi nærmere på i Qualcomms eget referansenettbrett. Akkurat denne systembrikken begynner nå å nærme seg markedet, blant annet i LG Optimus G, og nå altså i Oppo Find 5.

Det er foreløpig lite detaljer ute om den nye smarttelefonen fra Oppo. Dermed vet vi for eksempel ikke helt hvilke mobilnett telefonen vil støtte, eller hva slags type kamera og skjerm den vil være utstyrt med.

Tynn?

Find 5s fysiske mål er også usikre, men ut fra Oppos historikk regner vi med det blir en relativt tynn telefon. Produsenten er nemlig aller best kjent for mobilkjøpere gjennom modellen Finder som ble lansert tidligere i år. Med sine 6,65 millimeter tykkelse var den verdens tynneste smarttelefon da den ble lansert. Vi kjenner foreløpig ikke til at noen har slått den på akkurat dette.

Foreløpig er det svært liten sjanse for å støte på Oppos mobiltelefoner i norske elektrobutikker, men produsenten forhandles av en rekke utenlandske nettbutikker som er tilpasset salg inn mot Norge. En del av disse tar seg av fortollingen for deg, slik at du får riktig pris oppgitt i kassen og slipper å ta den jobben selv.

Les også: Test av Samsung Galaxy Note

Skarp konkurrent fra HTC

Produsenten du derimot vil finne i de fleste elektrobutikker er HTC. Ryktene vil ha det til at også denne produsenten har en mobil med fem tommer stor skjerm og full HD-oppløsning på vei. Skal vi tro ryktene vil den bli noe svakere motorisert – det betyr den vanlige Snapdragon S4-brikken med bare to prosessorkjerner i stedet for fire som i Pro-utgaven.

HTCs fordel, ved siden av å være i salg nesten over alt, er at dere variant ifølge ryktene vil støtte digital penn, slik som nettbrettet HTC Flyer og Samsungs Galaxy Note-modeller gjør.

Tror du Oppos mobiltelefoner vil slå an utenfor det kinesiske hjemmemarkedet? Kommenter i forumtråden under.

(Kilde: gottabemobile.com)

Mer om
annonse