Til hovedinnhold

Nye flaggskip fra LG, Sony og Huawei vises på CES

Rykter om blant annet en LG Optimus G2 med 5,5-tommers 1080p HD-skjerm.

Det er ikke mange dagene til den store forbrukermessen CES åpner dørene i Las Vegas, en messe Amobil.no selvfølgelig er tilstede på og kommer til å dekke grundig utover i neste uke.

Men allerede før messen er det som det pleier å være i slike sammenhenger en rekke rykter og spekulasjoner om hva som kommer til å bli vist. Noen av ryktene er mer håndfaste enn andre. Ifølge nettstedet DigiTimes vil både LG, Huawei og Sony vise nye toppmodeller på messen. Her er noe av det vi vet – eller i hvert fall tror vi vet – så langt:

En større variant av LG Optimus G (bildet) vil bli vist på CES, ifølge ryktene. .Foto: LG

Ny supermobil fra LG

LGs toppmodell LG Optimus G har ennå ikke kommet i butikkene, før informasjon om en ny supermobil kalt LG Optimus G2 dukker opp.

Ut fra opplysninger DigiTimes og ETNews kommer med ser det ikke ut til at Optimus G2 er en etterfølger til Optimus G, men en modell med enda større skjerm. Mens den vanlige Optimus G-modellen har en 4,7-tommers skjerm, skal Optimus G2 benytte en 5,5-tommers skjerm med høy nok oppløsning til å kjøre 1080p video. Det betyr at oppløsningen antagelig er på 1920 x 1080, det samme som den kinesiske mobilen Oppo Find 5 og HTC J Butterfly.

Optimus G2 skal benytte en Qualcomm Snapdragon S4 Prime MSM8974-systembrikke, som er etterfølgeren til Snapdragon S4 Pro – den mest avanserte systembrikken fra Qualcomm i dag. S4 Prime benytter opptil 4 Krait-prosessorkjerner på opptil 2,5 GHz. Den som skal sitte i Optimus G2 skal ifølge opplysningene ha fire prosessorkjerner på 1,8 GHz.

Sony Xperia Z.

Bilder av nye Sony-mobiler

Den 7. januar vil Sony ha en pressekonferanse hvor de kommer til å lansere blant annet de nye modellene Sony Xperia Z ("Yuga") og Xperia ZL ("Odin"). Ifølge nettstedet Engadget har offisielle pressebilder av telefonene lekket fra Sony selv.

Det er ikke så mye som er kjent om Xperia Z og ZL, men ryktene skal ha det til at begge telefonene vil ha en 5-tommers 1080p LCD-skjerm, en firekjerners 1,5 GHz Snapdragon S4 Pro-prosessor, 2 GB RAM og Adreno 320 grafikk. Kameraet skal ha en oppløsning på 13 megapiksler.

Mens Xperia Z ser ut til å ligne den vanlige Xperia-designen, har ZL-modellen en litt mindre ramme – noe som gjør telefonen litt mindre. Dette ser ut til å være gjort ved å flytte plasseringen av frontkameraet.

Foto: Unwired View

Ny Huawei

Også Huawei kommer med nye modeller på CES, skal vi tro ryktene.

Vi har tidligere skrevet om Huawei Ascend D2, som i likhet med LG Optimus G2 vil bli en direkte konkurrent til Samsung Galaxy Note II. D2 vil få en skjerm på 5,3 eller 5,5 tommer, og full HD.

I tillegg skal Huawei planlegge å lansere Ascend Mate, som med en skjerm på hele 6,1 tommer kanskje mer kan kalles et nettbrett enn en mobiltelefon. Telefonen vil ha 1080p-skjerm, firekjerners 1,8 GHz prosessor og et batteri på 4000 mAh.

Amobil.no er tilstede på CES neste uke for å følge lanseringene.

Les også: Slik blir Huaweis monstermobil

(Kilder: DigiTimes, ETNews og Engadget)

annonse