Tek.no

Nyhet

Her er Asus´ nye råtass-skjerm med 4K-oppløsning

I tillegg er den over 30 tommer.

3 Juni 2013 10:00

Asus har lansert en smått imponerende PC-skjerm. Den nye modellen heter PQ321, og måler ikke bare 31,5 tommer i diagonalen. Den kan også skilte med Ultra HD-oppløsning, eller 4K om du vil.

Oppløsningen er på hele 3840 x 2160 piksler, noe som tilsvarer 140 piksler per tomme. Det er mer enn hva som trengs for for at du ikke klarer å se hver individuelle piksel, om du sitter på passe avstand.

Spennende teknologi

Nøyaktig hvilket panel skjermen benytter sier ikke Asus, men de trekker frem at den bruker en spesiell teknologi i panelet: IGZO, eller Indium Gallium Zinc Oxide. Dette er en teknologi som i praksis byr på langt mindre transistorer, selve bryteren som slår av og på hver eneste piksel i skjermen.

Med langt mindre transistorer har Asus klemt inn flere piksler på en relativt sett liten flate. IGZO kan brukes på både TN- og IPS-paneler, og det er trolig sistnevte Asus har gått for.

Panelet støtter 10-bit RGB, som gjør det ideelt for grafikere og andre som setter høyere krav til fargegjengivelse, enn hva mannen på gata trolig gjør. Innsynsvinkelen er på 176 grader, mens lysstyrken er oppgitt til 350 nits.

Selv om skjermen har skyhøy oppløsning, har den en noe treg responstid. Den er oppgitt til 8 ms fra grå til grå, noe som kan gjøre utslag om du er en skikkelig spillentusiast.

Vises frem til uken

Av kontakter skilter PQ321 med én DisplayPort og to HDMI. Et par sparsommelige høyttalere sitter også på innsiden av skjermhodet, som har mulighet for både høydejustering og tilting. Skjermen skal på det meste være 3,5 centimeter tykk.

Nøyaktig hva dette råskinnet vil koste, og når den kommer til Norge, er foreløpig ikke kjent, men det er trygt å påstå at denne ikke blir billig. Skjermen skal vises frem, sammen med sin tvillingbror på 39 tommer, under den store Comutex-messen i Taiwan denne uken. Der vi har to mann på plass som vil kikke nærmere på beistet.

Lurer du på hva 4K egentlig er?
Du har sikkert hørt navnet, vi forklarer deg »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Vi har kikket på Asus' 39 tommer store PC-skjerm
Les også
Nå blir skjermene på bærbare PC-er enda mer høyoppløste
Les også
Dette er en kombinert TV og PC-skjerm
Les også
Dette er PC-skjermene du bør velge
Les også
Ny PC-skjerm med massiv oppløsning
annonse

Les også