NyhetEndelig er Samsungs nye flaggskip avduket

Endelig er Samsung Galaxy Note 3 avduket

Samsungs nye flaggskip byr fremdeles på overraskelser.

Etter flere rykter og lekkasjer i det siste, som blant annet hintet til støtte for 4K-filming, er endelig Samsung Galaxy Note III avduket offisielt.

Samsungs nye flaggskip med gedigen skjerm og penn er en såkalt «phablet» eller brettmobil, en mellomting mellom smarttelefon og nettbrett. Ifølge vår søsterside Amobil.no er nykommeren både slankere og lettere enn Note II, til tross for at skjermen er større. Mens forgjengeren var på 5,5 tommer, er Note III på 5,7 tommer.

Oppløsningen har økt til 1080 x 1920 piksler (Full HD), men selve designen er også endret. For første gang går Samsung bort fra plastdekselet og bytter det ut med en overflate som etterligner lær – for å gi telefonen en mer eksklusiv følelse. I tillegg kommer brettmobilen i tre farger: Svart, hvit og rosa.

Mye snadder

Foto: Samsung

På innsiden finner vi ellers en firekjernet prosessor klokket til 2,3 GHz, 3 GB RAM, en lagringskapasitet på 32 eller 64 GB, et kamera med oppløsning på 13 megapiksler, støtte for 4G og et batteri på kjekke 3200 mAh.

Dette er jo en Note-modell, så en ny S Pen følger selvsagt med. Denne skal ha blitt oppgradert, slik at det blir enda mer behagelig å skrive på skjermen eller styre med diverse andre gjøremål.

Det er mange smarte funksjoner som følger med Note III, og én av disse er Air Command. Denne tjenesten lar deg tegne en firkant på skjermen, og deretter kan du velge hvilken app som skal kjøre i dette nye vinduet. Det kan komme godt med når du må gjøre flere oppgaver på én gang.

Samsung Galaxy Note III skal bli tilgjengelig i Norge fra og med 25. september, og den veiledende utsalgsprisen er på over 6000 kroner.

Fremdeles flere rykter igjen:
Er dette Googles nye Nexus-telefon? »

(Kilde: Amobil.no)

Les også
Samsung har lansert Galaxy Note 3 og sin første smartklokke
annonse