Tek.no

Nyhet

Sniktitt på LGs nye supermobil

Iris Andersson
30 Okt 2007 14:50

Vi har hatt enorme forhåpninger til LG KU990 "Viewty", en Iphone-lignende mobil som kunne filme med opptil 120 bilder i sekundet og nettsurfe med HSDPA-hastighet. Spørsmålet er om denne LG-mobilen klarer å levere? Vi har fått tatt en sniktitt på den.

Les mer:
- Sniktitt på Samsungs kameramobil
- LGs svar til Apple
-Test: LG KG850 Prada - Motemobilen uten taster

Nydelig design
LG KU990 ligner en god del på Iphone, og ikke minst en god del på LGs egen Prada-mobil. Det er uten tvil en pen mobil, men det er spesifikasjonene som er til å sikle av. Mobilen har en trykkfølsom skjerm på hele tre tommer, med en oppløsning på 240 x 400 punkter. Skjermen er både stor og lyssterk, samtidig som fargene er skarpe og fine.
Som vi ser på bildene er menyene på prototypen utstyrt med en rullelinje (scrollbar) til høyre for å kunne bla nedover, noe som fungerte lite tilfredsstillende. Dette skal det imidlertid bli en endring på i den ferdige utgaven. Da skal menyen kun dras opp og ned ved å stryke fingeren i den aktuelle retningen. Iphones menynavigering fungerer på en lignende måte, og Apples mobil har fått mye skryt for brukervennligheten.

Varierende bilder

Mobilkameraet har bildestabilisator, autofokus og Schneider-Kreuznach-optikk. Videofunksjonen skal kunne ta opp filmsnutter med en hastighet på 120 fps (bilder per sekund) i en oppløsning på 240 x 320 punkter. Vil man ta opp film i 640 x 480 er hastigheten på 30 fps. Ble vi fortalt. Dessverre var det noe galt med prototypen og videoen ble dermed tatt opp/vist med nærmere 5 fps. Kjedelig.
Det kan hende at prototypen hadde flere feil på bildefunksjonene, vi opplevde nemlig varierende kvalitet på bildene som ble tatt. Noen bilder ble skarpe og fine, mens noen bilder kan tyde på en heller svak autofokus.

Zoomringen bør bort

På baksiden finner vi en ring rundt linsen som vi kan bruke til å zoome med. Dette patentet virker ikke som det mest fornuftige. Både LG-utstilleren selv og undertegnede kom borti linsen med fingeren da zoomen skulle justeres. Dette er vanskelig å unngå siden det er umulig å se baksiden av mobilen når bildene skal tas. Et annet problem ved dette merker man under filming. Når du zoomer beveger hele mobilen seg fordi du må strekke en pekefingeren mot baksiden av mobilen.
Vi mistenker at zoom ville fungert bedre med de vanlige to dedikerte knappen på høyre side av mobilen. En for å zoome inn, og en for å zoome ut. På mange kameramobiler er dette samme knapper som for høyere og lavere høyttalervolum.
Spennende mobil
LG Viewty skal kunne surfe på både 3G og HSDPA-nett, men dessverre for oss var dette ikke mulig å teste på prototypen. Den var nemlig ikke utrustet med riktig abonnement.
Alt i alt virker dette som en meget pen mobil. Vi ønsker oss riktignok mer intuitive menyer og noen forbedringer på kamerafronten. Mye av dette har imidlertid LG lovet å fikse til den ferdige versjonen blir å finne i butikken. Holder selskapet ord kan dette fort bli en av årets mest spennende nyheter på mobilfronten.

annonse

Les også