Til hovedinnhold

Her er ukens spillanmeldelser

Vi er halvveis ut i mai og sola skinner de fleste steder i Norge. Du bør likevel vurdere å ta noen timer inne i skyggen, for spillbransjen har ikke tatt sommerferie enda. Her er ukens spillanmeldelser.
Alle anmeldelsene er gjennomført av vår samarbeidspartner Gamer.no.
Wallace & Gromit in The Last Resort
Genre: Eventyr.
Plattform PC.
Karakter: 7/10.
Dette er andre del i en serie på fire av Wallace & Gromit spill. Denne delen lever opp til humoren satt i del en, men er kanskje vel kort. Denne gangen skal du hjelpe Wallace & Gromit med en oversvømt kjeller. Planen var egentlig å ta en velfortjent ferie, men i stede skal kjelleren nå gjøres om til et ferieparadis for naboene som du må varte opp på best mulig vis. Underveis i spillet må du løse en rekke gåter.


Humoren og karakterene er velkjente for de som kjenner til Wallace & Gromit fra før av, og gjør du ikke det er det på høy tid å bli kjent med dem. Spillet er underholdene og morsomt men ikke like godt som den første delen. Dessverre er det litt lett og det tar ikke mer enn et par timer å spille det ferdig. Overraskende nok spiller det heller ikke videre på historien som ble lagt i den en, så det blir interessant å se hva som vil skje i del tre. Spillet kan kun kjøpes via nett.
Les hele anmeldelsen av Wallace & Gromit in The Last Resort her.
X-Men Origins: Wolverine
Genre: Eventyraction.
Plattform: PS3 (testet), Xbox 360 (testet).
Karakter 6/10.
Wolverine er som kjent utstyrt med noen kvasse kniver på hendene. Det sier seg kanskje selv at dette spillet kan bli en smule blodig, faktisk veldig blodig. Dette spillet er nemlig 100 prosent renspikket action fra start til slutt. Du skal som Wolverine, i Hugh Jackmanns skikkelse, gå fra brett til brett og slakte fiender. Det blir unektelig noen liter blod og noen meter tarmer på veien.


Du har en rekke spesialangrep for hånden som fungerer godt og underveis tjener du ferdighetspoeng som gjør deg sterkere og om mulig enda mer av en drapsmaskin. Problemet for spillet er at det blir litt mye av det samme. Etter å ha drept et titalls fiender kjenner du igjen systemet og kan fortsette som før. Samtidig er det lagt inn litt mye mellomsekvenser som kan bli kjedelige i lengden. Samtidig har spillet en underholdningsverdi, og om muligheten til å fly 30 meter gjennom luften og spidde fiender appellerer til deg, så kan dette spillet friste med mye moro.
Les hele anmeldelsen av spillet hos Gamer.no.
Stalin vs. Martians
Genre: Strategi.
Plattform: PC.
Karakter: 3/10.
Tittelen sier egentlig sitt om dette spillet. For å si det mildt er det et strategispill litt utenom det vanlige, men det betyr ikke at det er verdt å prøve. I dette strategispillet blir jorden angrepet av grønne marsmenn og med Stalin i ledelsen skal sovjetiske styrker fra 2. verdenskrig redde verden. Settingen er absurd, men det er også spillet. Her byttes lasteskjermene ut med "finn ti forskjeller"-bilder, musikken er en eklektisk blanding av dårlig tekno, kinesisk pop, chip-musikk og sint brølevrøvl, og spillets innstillingsmeny har et valg for "Liker du katter?".


Spillet har lite å by på som spill dessverre. Her er du tvunget til å gå til kontant angrep. Forsvar er bare å glemme. Du kan oppgradere styrkene dine og får også tilgang til spesialangrep som for eksempel tanks som spiller sovjetiske nasjonalsangen, noe som gjør dine styrker langt mer dødelige. Dessverre klarer ikke de absurde elementene dekke over at dette faktisk er et veldig dårlig spill. Kontrollsystemet fungerer dårlig og fiendene dine er blottet for enhver intelligens. Her er det bare å styre unna.
Les hele anmeldelsen av Stalin vs. Martians hos Gamer.no.

Little King's Story
Genre: Strategi.
Plattform: Wii.
Karakter: 7/10.
Det tar tid å bli konge og det får du erfare i Little King's Story hvor du har som oppgave å bygge ditt helt eget kongerike. Du starter som en liten gutt som ved hjelp av en like liten kongekrone får litt makt mellom hendene dine. Ved hjelp av denne makten kan du utvikle deg til en grandios diktator om du orker. Underveis på veien kan du få med deg trofaste innbyggerne til kongeriket ditt og her blir det viktig å velge hva slags undersåtter du vil ha. Her skal du både bygge, dyrke og beskytte deg mot fiender. Etter hvert som du vokser deg sterkere skal du invadere og overta andre kongeriker.


Littel King's Story er et herlig spill, men har noen grove mangler. Du vil i starten måtte bruke vel mye tid på å kontrollere hver enkelt innbygger, etterhvert som du får flere innbyggere blir det mye å holde styr på. Innbyggerene har dessuten ikke evnen til å tenke selv. Det er kanskje nettopp derfor de følger deg, men det går samtidig ut over spillbarheten. Når soldatene dine stadig faller utfor fjellkanter så de kun er halvt bevisste når fienden angriper blir det litt vel slitsomt. Spillet har mye sjarm og er helt klart verdt en titt, men dette er et spill du enten vil hate eller elske.
Les hele anmeldelsen av Little King's Story hos Gamer.no.
Neverwinter Nights 2: Mysteries of Westgate
Genre: Rollespill.
Plattform: PC.
Karakter: 8/10.
Mysteries of Westgate er en tilleggspakke som krever at du allerede har Neverwinter Nights på din maskin. Om du ikke har det bør du snarest vurdere å kjøpe begge deler. I Mysteries of Westgate foregår handlingen i byen Westgate hvor banden Nattmaskene har kontrollen. Som tittelen tilsier foregår det en rekke mysterier i byen. Her må du løse gåter, risikerer møte med skjulte fiender, må finne gjemte motiver og nøste opp i intriger.


Dette er et spill med sjel som har mange utfordringer å by på, selv for den som kjenner rollespillsjangeren godt fra før av. Spillet kunne gjerne vært enda større og enda mer omfangsrikt, men det kan uansett by på en herlig spillopplevelse.
Les hele anmeldelsen hos Gamer.no.

Les også hos Gamer.no

Playboy satser på multiplayerspill.
Zombier og spill, hånd i hånd.
Ny PS3 på vei?

Mer om
annonse