Til hovedinnhold

"Du har klamydia!"

Å få klamydia er neppe det noen ønsker seg. Enda verre er det kanskje å opplyse tidligere sexpartnere om at de kanskje har blitt smittet. Det vil helsedepartementet i San Francisco nå gjøre langt enklere.
Gi beskjed anonymt
De har ifølge Switched slått seg sammen med amerikanske Internet Sexuality Information Services for å tilby sine pasienter en ny tjeneste. Via en egen anonym mailserver kan de som er smittet enkelt sende ut mail til tidligere sexpartnere og advare om at de også kan ha blitt smittet av klamydia eller andre kjønnssykdommer.
Som om ikke meldingene i seg selv var ille nok for mottakeren, så har San Franciscos helsedepartement utformet kortene så de skal virke humoristiske. "Got laid. Was Happy. Got tested. Wasn`t healthy. Better get your own STD checkup soon." står det å lese på et av kortene brukerne kan velge å sende ut. Det er neppe mange som vil le av den meldingen.


Ville du ledd om du fikk et slikt kort i innboksen?
Trolig nyttig tjeneste
På den annen side så skal det bemerkes at mange, både unge og gamle, vil kunne få nytte av en slik anonym meldingstjeneste. Det er langt bedre å gi informasjon på denne måten enn å tie ovenfor tidligere sexpartnere. Det kan få veldig uheldige følger.
Å bruke Facebook for å sende ut slik informasjon er derimot neppe noe sjakktrekk. Nettopp dette har Teknofils redaksjon hørt noen personer har gjort. Om du skriver "Har fått klamydia. Faen." i statusfeltet ditt er du nok sikret at alle tidligere sexpartnere får beskjeden. Samtidig vil nok utvilsomt resten av dine bekjente og familie også ha fått med seg hendelsen.
Da kan nok heller en direktesendt, men anonym epost gjøre susen.

Mer om
annonse