Til hovedinnhold

Svenskene flykter fra Spotify

Fire av ti vil prøve noe nytt.

Etter at Spotify begrenset gratistilbudet sitt tidligere i år begynte mange å se etter andre alternativer. I Sverige skal fire av ti Spotify-brukere ha letet etter en ny musikktjeneste.

Færre gratissanger, færre kunder

Helt siden Spotify ble lansert har tjenesten vært tilgjengelig gratis, kun på bekostning av at du må lide deg gjennom reklamesnutter av og til. I mai ble gratistjenesten ytterligere begrenset, og antallet sanger du kunne spille av ble færre. I den anledningen gjorde det svenske analyseselskapet Mediavision en undersøkelse, for å se hva brukerne mente om endringene.

Nå har de lagt fram tallene sine, og det viser seg at svært mange er ute etter å prøve noe nytt. Hele 43 prosent av svenskene oppgir at de planlegger å erstatte Spotify, helt eller delvis, med andre tjenester. Dette skal hovedsaklig dreie seg om lovlige alternativer. Av de som ville prøve ut en ny tjeneste oppgir halvparten av dem at de ser for seg å bruke Youtube og lignende tjenester i stedet for Spotify, mens den andre halvparten sier de vil prøve andre streamingtjenester.

Det er imidlertid ikke alle som vil bytte vekk fra Spotify, og 27 prosent sier de er sikre på at de vil fortsette med Spotify, til tross for det begrensede gratistilbudet.

Rekordtall

Til tross for den tilsynelatende masseflukten fra musikktjenesten, rapporterer Spotify likevel om gode tall fra hjemlandet. Hele 800 000 svensker betaler for tjenesten.

Etter at Spotify annonserte at gratistjenesten ville begrenses skal ulovlig nedlasting av musikk økt i Sverige. Ifølge Mediavision skal det imidlertid ikke ha vært snakk om en relevant økning, og kan ikke skyldes direkte Spotifys endrede tilbud.

De sier også at den ulovlige fildelingen av musikk har sunket det siste året med ni prosent i Sverige, og den eneste gruppen som har lastet ned flere ulovlige filer enn før skal ha vært kvinner mellom 15 og 24 år.

Les også: Knallsuksess for Spotify

(Kilde: IDG)

annonse