Tek.no

Nyhet

Kvinnefotball lagde Twitter-rekord

Aldri ble det Twitret mer enn under VM-finalen mellom USA og Japan.

Ingen andre begivenheter har generert så mange tweets som kvinnenes VM-finale. Homare Sawa feirer utligningsmålet som førte til straffesparkkonkurranse og Japans seier. Foto: FIFA.com
19 Juli 2011 11:30

Kvinnefotball er fortsatt milevis unna pengene, statusen og oppmerksomheten til den mannlige versjonen av sporten. Seertallene er mye lavere, men ifølge Twitters egen statistikk slår de mennene når det kommer til antall tweets som følge av kamper.

Over 7000 tweets i sekundet

Ifølge nettmediets egne statistikker var finalens dramatiske slutt, hvor Japan utlignet mot slutten av kampen for så å vinne på straffer, ha vært grunnen til den utrolige rekorden. Totalt ble 7196 tweets i sekundet sendt verden over.

Til sammenligning var det bare 3051 tweets i sekundet mot slutten av fjordårets VM-finale for herrer mellom Spania og Nederland. Riktignok har Twitter opplevd en enorm vekst siden den gang, men de mange tweetsene er likevel et bevis på at kvinnefotballen blir stadig mer populær.

Slår alle rekorder

Imidlertid har det vært mange andre store begivenheter som også har fått en del reaksjoner på Twitter. Ifølge deres egne tall formidlet av blant annet The Guardian har disse begivenhetene vært Twitter-verdige hos flesteparten av brukerne. Kvartfinalen i Copa America mellom Brasil og Paraguay genererte 7,166 tweets i sekundet og kommer dermed på 2. plass.

3. plassen og 4. plassen har i likhet med 1.plassen noe med Japan å gjøre. Nyttårsaftenen i Japan genererte 6,939 tweets, mens jordskjelvet i mars fikk 5530 tweets i sekundet.

Prins William og Kate Middletons bryllup i april produserte 3966 tweets i sekundet.

Vi tror ikke det vil stoppe der. Nettsiden Techcrunch melder at mikroblogg-tjenesten får 600 000 nye brukere hver dag. Med tanke på at det kommer mange nye store begivenheter vil det ikke ta lang tid før denne rekorden blir slått. Imens vil kampen på søndag fortsatt toppe Twitters rekordliste.

Les også: Se hvordan Twitter-meldingene spredte seg etter Japan-jordskjelvet

Les også
Omstridt nettprogram måtte stenge
Les også
Se hvordan Twitter-meldingene spredte seg etter Japan-jordskjelvet
Les også
Twitter eksploderte etter bin Laden-død
annonse

Les også