Til hovedinnhold

Panasonic gir ut nye plasma-TV-er

Driver du en bedrift og har behov for en ny skjerm, kan de nylig annonserte plasmamodellene fra Panasonic være noe for deg. Selskapet lanserer PH30-serien – foreløpig siste tilskudd til deres familie med profesjonelle plasmaskjermer i HD.

Levetid på 100 000 timer

Den nye serien består av to modeller – den 42 tommer store TH-42PH30 og den 50 tommer store TH-50PH30. TV-ene er ment å være en god løsning for barer, restauranter, hoteller, museer, sykehus, utdanningsinstitusjoner eller liknende på grunn av det Panasonic kaller trofast bildegjengivelse, bred innsynsvinkel og energieffektivitet.

Skjermene har et kontrastforhold på 2 000 000:1 og en reproduksjon av farger som visstnok skal forbigå vanlig HDTV-standard. Levetiden er på 100 000 timer, hele 40 000 timer mer enn sammenliknbare LCD-skjermer til profesjonell bruk. Glasspanelet i front skal i tillegg være ti ganger så sterkt som ved konkurrerende LCD-modeller.

35 ganger så energieffektiv

PH30-serien har også fått et økt fokus på grønn energi, og skal være cirka 35 ganger så energieffektiv som sine forgjengere i PH20-serien – uten at bildekvaliteten skal være nedsatt. TV-ene inneholder heller ikke bly eller kvikksølv.

De nye plasmaskjermene kan monteres i horisontal eller vertikal modus, og har to sett med digitale innganger og tre sett med analoge innganger. Blant valgene man har med disse TV-ene er overlegg for berøringsskjerm, filter som demper blendende lysrefleksjoner og installering av høyttalere.

Flere tekniske spesifikasjoner kan sjekkes ut her.

Pris og tilgjengelighet

Om man ønsker å gå til anskaffelse av TH-42PH30 eller TH-50PH30, enten det måtte være til kommersiell eller privat bruk, får man dem til en veiledende pris som starter på henholdsvis 880 og 1200 dollar (4850 og 6600 kroner). TV-ene er ikke tilgjengelig i norske butikker ennå, men flere butikker i England har modellene inne.

(Kilde: eCoustics)

annonse