Kontroversielle «The Interview» kommer til Netflix

I USA, så det er fullt mulig for nordmenn å se den.

Netflix har nettopp sluppet regnskapstallene for fjerde kvartal 2014, en anonsering der selskaper generelt sett ofte også benytter muligheten til å dele informasjon om hva som skjer i fremtiden.

I Netflix' rapport kommer det nemlig frem at den omstridte filmen «The Interview» blir tilgjengelig for Netflix-brukere i USA og Canada allerede nå på lørdag. Det er altså bare én måned etter at den ble sluppet på kino i USA 24. desember, og nesten fire uker før den kommer ut på Blu-Ray og DVD.

I USA. Her i Norge har den ikke engang klart å komme seg opp på kinolerrettet.

I filmen «The Interview» blir hovedpersonene, spilt av Seth Rogen og James Franco, sendt til Nord-Korea for å assassinere Kim Jong-Un, et filmplot som ikke ble særlig populært i det allerede USA-fiendtlige Nord-Korea. Filmen havnet i begivenhetenes sentrum da Sony Pictures Entertaintment ble hacket i november i fjor, og hackergruppen truet kinoer som viste filmen med terror.

FBI forteller hvordan de sporet Sony-hackingen til Nord-Korea »

Global dekning innen to år

Ofte legges store regnskaper og kvartalstall frem i hele tusener, så du vet at du driver stort når det blir lettere å legge dem frem i hele millioner. Netflix gikk i følge sine egne tall ut av 2014 med intet mindre 57,4 millioner brukere. Overskuddet for fjerde kvartal var på intet mindre enn 83,4 millioner dollar, eller 640 millioner kroner. En ganske grei økning fra fjorårets 48 millioner dollar, i samme periode.

Netflix har hatt stor suksess med egenproduserte serier som House of Cards. Foto: Jaguar PS/Shutterstock

Netflx' har som mål å vokse og utvide så raskt som mulig uten å gå med underskudd, og sier kvartalsrapporten at siden utviklingen har gått så raskt regner de med å være tilgjengelige over hele verden i løpet av de neste to årene. Netflix mener global tilgjengelighet vil være fordelaktig av flere grunner, men særlig på grunn av inntjeningen en større brukermasse gir.

– Den større omsetningen vil gi oss muligheten til å produsere og få tillatelser til å vise mer innhold til brukerne våre, og dermed forbedre tjenesten, sier Netflix i kvartalsrapporten, undertegnet selskapets toppsjef Reed Hastings.

Men piratenes tid er ikke forbi

Brukervennlige pirattjenester som Popcorn Time er en av Netflix' utfordrere, også i tiden fremover. Foto: Skjermdump/Popcorn Time

Selv om Pirate Bay-skuta fikk seg et hardt skudd for baugen i desember er piratvirksomhet i følge Netflix' kvartalsrapport fortsatt en av de største utfordringene. Særlig tjenesten Popcorn Time tar mye markedandeler, som Netflix illustrerer meden graf som denne.

Men hvis du er av dem som liker å holde deg på lovens side når det gjelder strømming av innhold, og fortviler over at du fortsatt må vente for å få se «The Interview» her på berget, finnes det en måte å komme rundt de regionale sperrene på. Ulike VPN-løsninger lurer nettsider til å tro at du sitter et annet sted, slik at du får amerikansk Netflix selv om du sitter i et annet land. Noen av disse er bare enkle utvidelser i nettleseren din. En kort tid gikk rykter om at Netflix slo ned på VPN-bruk, men det ble raskt avvist av Netflix selv.

Netflix er ikke de eneste som utvider, Google har for eksempel gjort et godt innhogg i SpaceX»

Kilder: Netflix' kvartalsrapport, IMDB)

Les også
Sony må punge ut over 60 millioner kroner etter fjorårets hacking-skandale
Les også
Nå setter Netflix opp prisen på alt HD-innhold
Les også
Netflix vasser i brukere
Les også
Sendte tusenvis av «The Interview»-kopier inn i Nord-Korea med ballonger
Les også
Netflix: – Vi sperrer ikke VPN-brukerne ute
Les også
Netflix skal sertifisere TV-er
Les også
Netflix skal få betydelig bedre bildekvalitet
Les også
Sony snur: «The Interview» blir nå tilgjengelig likevel
annonse