Tek.no

Nyhet

Med mobilen i lomma skal du kunne si «Jeg betaler med Google», og betalingen blir gjennomført

Både lynkjapt og sikkert, hevder Google.

Google
Eigil Knudsen
7 Mar 2016 12:30

Mobilbetaling har som kjent begynt å gjøre sitt inntog på markedet, og gjør det mulig med enkel og kjapp betaling uten å være i fysisk kontakt med terminalen. Nå har Google imidlertid presentert en helt ny betalingsløsning hvor man ikke engang trenger å berøre mobilen.

Den nye løsningen kommer i form av en eksperimentell mobilapplikasjon med det talende navnet «Hands Free». Appen skal gjøre det mulig å betale ved å simpelthen ytre frasen «jeg ønsker å betale med Google».

Visuell verifisering

Applikasjonen, som er laget både for iOS og Android, fungerer ved å benytte trådløsteknologiene Bluetooth og Wi-Fi, i kombinasjon med telefonens teknologi for sporing av brukerens posisjon.

Appen registrerer automatisk hvorvidt du befinner deg i en butikk som støtter løsningen. Når du skal betale kan du simpelthen fortelle at vil betale med Google, og deretter vil brukerens identitet verifiseres med et bilde som brukeren legger inn i en egen profil, samt initialene.

Verifiseringen foregår ved at et kamera tar et bilde av brukeren ved skranken. Disse bildene vil av sikkerhetshensyn slettes umiddelbart etter verifiseringen, og vil ikke bli lagret eller sendt til noen servere, ifølge Google.

Testes på et fåtall butikker

Google forsikrer også at appen ikke deler all kortinformasjonen med butikken, og at alle transaksjonsdetaljene er lagret på en sikker måte og deles kun med selve betalingsprosessoren.

Google har som kjent lansert en mobilbetalingsløsning kalt Android Pay, men den nye appen har altså ingenting å gjøre med denne. Appen er for øvrig i ferd med å bli testet ut på et begrenset antall butikker i Silicon Valley-området, og er ennå i en eksperimentell fase.

Det er altså ennå uvisst når selskapet eventuelt skal gi applikasjonen en bred lansering. Mer informasjon finner du på appens hjemmeside, og se også reklamevideoen under.

Vi testet nylig ut mobilbetaling på Rema 1000: Å betale med mobilen er både enkelt og praktisk »

(Via iDownloadBlog)

Les også
Mobilbetaling med mCash: Vi brukte mobilen for å betale på Bunnpris
Les også
Slik blir Googles nye Apple Pay-konkurrent
annonse

Les også