Til hovedinnhold

Garmin snuser på TV-pinnemarkedet

Vivohub 2 er noe helt annet enn Vivohub.

Garmin var opprinnelig mest kjent for sine GPS- og kartløsninger, men de siste årene har de begynt å sysle med andre ting også. For tiden er det kanskje kanskje actionkameraene og ikke minst armbunden teknologi som har størst appell.

Men selv om Garmin altså har vist evne og vilje til å prøve ut nye markeder, er det likevel litt overraskende at Garmin Vivohub 2 er en TV-pinne som kjører Googles mobile operativsystem Android. Navnevalget er også litt merkelig, da den opprinnelige Garmin Vivohub er en helt annen produkttype.

Et betimelig spørsmål er om Garmin med denne typen TV-pinne er for sent ute til ballet. I denne kategorien finnes det jo allerede en del forskjellige produkter, og det er vanskelig å se at en Android-kjørende pinne kan konkurrere med strømmevennlige Chromecast eller den totale underholdningsverdien i nye Apple TV.

Men vi har jo sett at pinner som MK903V kan fungere helt greit.

Lite heftige spesifikasjoner

For all del, enn så lenge er ikke Garmin Vivohub 2 et offisielt produkt – men det er å finne på nettsidene til FCC (Federal Communications Commission), organet som regulerer telekommunikasjon og kringkasting i USA.

I brukermanualen skriver Garmin at Vivohub 2 har en tokjernet Cortex A9 ARM-prosessor på 1,0 GHz, Mali-400 grafikk og 1 GB minne. Trådløse teknologier er Bluetooth og 802.11n Wi-Fi.

Selve HDMI-kontakten er versjon 1.3, så vi snakker ikke om 4K her – men dette hadde uansett ikke maskinvaren taklet. Den skal dog klare 1080p eller Full HD-video.

Den samme bruksanvisningen forteller oss at pinnen bruker Android 4.2.2, men vi må da kunne håpe at denne blir litt nyere når eller hvis Vivohub 2 i denne formen noensinne kommer på markedet. Tross alt har selv den eldre Kina-pinnen MK903V en hakket mer moderne Android-utgave – foruten heftigere spesifikasjoner og et lekrere utseende.

Hva det enn blir med Vivohub 2 – om det altså blir noe i det hele tatt – synes vi uansett det er interessant at Garmin snuser på dette markedet. Så får vi la tiden vise om det kan bli noe spennende ut av det.

Treningselektronikk kan de hvertfall:
Garmin Forerunner 920XT er den beste treningsklokken vi har testet >>>

(Kilde: Liliputing)

Les også
Disse høyteknologiske brillene skal gjøre det tryggere å sykle
Les også
Google har lansert pinne-PC som kan plugges rett i TV-en
Les også
MK903V: Denne lille dingsen gjør TV-en din smart
Les også
Chromecast: – Nye Chromecast kan redde TV-en din
Les også
Intel Compute Stick: Windows i lommeformat er både helt rått og litt skuffende
Les også
Nye sykkeldingser fra Garmin kan berge liv
Les også
Garmin Vívoactive: Brukervennlig treningsklokke, smartklokke og aktivitetsarmbånd i ett
annonse