Til hovedinnhold

Denne fyren opererte inn Bitcoin-lommeboken sin i hånden - og gjennomførte en betaling

Se videoen av den oppsiksvekkende «bio-hackingen».

De fleste mennesker i vår moderne tidsalder har et relativt intimt forhold til teknologi, men noen tar denne intimiteten til et nytt nivå. Nettstedet Motherboard melder nå om en fyr som opererte inn en brikke i hånden sin, som han deretter brukte til å utføre en mobil betaling.

Det var ikke snakk om en vanlig mobilbetaling heller, men derimot en transaksjon med den virtuelle Bitcoin-valutaen. Mannen bak idéen heter Patric Lanhed og er fra Sverige.

Skal være verdens første

Det Lanhed mer spesifikt gjorde var å opererer inn en liten brikke i hånden sin, som inneholdt nøkkelen til Bitcoin-lommeboken hans. Lanhed dokumenterte inngrepet, som fant sted i mars, i en egen YouTube-video.

Slik så det ut da implantatet ble injisert i hånden. Foto: Patrick Lanhed/YouTube

For noen få dager siden brukte han så denne brikken til å gjennomføre det han selv kaller verdens første «bio-betaling» med Bitcoin. Det gjorde han ved hjelp av en NFC-modul (near field communication) som var koblet til det Arduino-produserte kretskortet Genuino, som igjen var koblet til en PC.

For å gjennomføre transaksjonen holdt han simpelthen hånden sin i nærheten av NFC-modulen, og etter noen sekunder var transkasjonen registrert i Bitcoin-lommeboken hans på PC-en.

Kan få mange bruksområder

For å gjøre det hele mulig utviklet Lanhed, i samarbeid med partneren Juanjo Tara, en spesiell programvareløsning som de håper vil kunne legge grunnlaget for en revolusjon innen de de kaller «bio-funksjonalitet». Bitcoin er i så måte bare begynnelsen.

– Til syvende og sist vil du være i stand til å koble kredittkortet ditt til implantatet og betale med det. Men denne terminalen vil antakelig bli et generisk produkt som kan brukes i andre situasjoner også, ikke bare til betalinger. Det kan brukes til avlesning av medisinsk informasjon eller reisedokumenter, sa Tara til Motherboard.

Hvor langt inne i fremtiden dette eventuelt ligger er imidlertid vanskelig å si, og er jo avhengig av folks tilbøyelighet til å faktisk operere teknologi inn i kroppen. I mellomtiden kan du sjekke ut demonstrasjonsvideoen av den spesielle bio-transaksjonen under.

Implantatene blir stadig mer avanserte: Denne kan brukes til å reversere hukommelsestap »

Les også
Dette skal være oppfinneren av Bitcoin
Les også
Denne mobilappen skal betale deg for at du beveger deg
Les også
EU vurderer å slår ned på Bitcoin etter terrorist-kobling
Les også
Nå finnes det en databrikke som kan «lage» nye minner i hjernen
Les også
Nå har det kommet en egen Bitcoin-PC
annonse