Til hovedinnhold

Nå utvider Facebook Liker-knappen

Endelig kan du gi en reaksjon på triste innlegg.

Niklas Plikk, Tek.no

Det er ikke mange ukene side Facebook-general Mark Zuckerberg ymtet frempå at at en «misliker-knapp» var på gang.

I dag har løsningen blitt avslørt, og det viser seg å ikke være så mye å mislike som noen sikkert hadde håpet på. «Reactions» kaller Facebook det, og gir deg ganske enkelt alternative måter å reagere til et Facebook-innlegg på. Som du sikkert vet er det jo ikke alltid passende å gi «tommel opp», eksempelvis når noe trist og leit har skjedd.

Foto: Facebook

Facebooks nye reaksjoner er Love, Haha, Yay, Wow, Sad og Angry – illustrert med emoticoner som ikke er så vanskelig å ta feil av. I tillegg beholdes selvsagt den klassiske Liker-knappen, som for øvrig er den eneste som synes før du begynner å trykke på den eller holder musepekeren over. Først da skal du få opp hele regla.

Irland og Spania først

I første omgang skal de nye reaksjonene kun rulles ut i Irland og Spania, visstnok fordi dette er to land som i hovedsak har nasjonale nettverk – altså land der folk i mindre grad har venner som bor i andre land.

Etter en stund vil så Facebook se om forsøkene kan klassifiseres som vellykkede eller ikke, og eventuelt gjøre forandringer før resten av verden forsynes med hjerter og sinte fjes.

Foto: Facebook

Det gjenstår for øvrig å se hvorvidt disse Liker-alternativene gjør Facebook til en bedre eller bare mer komplisert sosial opplevelse. Er våre virtuelle sosiale antenner godt nok justerte til å vite når vi skal gi Love og når vi skal gi Yay?

Heldigvis har vi den originale Liker-knappen å falle tilbake på når vi ikke vet bedre.

Slik tjener de penger:
Facebook vet «alt» om deg, og det tjener de milliarder på >>>

(Kilde: The Telegraph)

annonse