Tek.no

Nyhet

Philips dreper Cinema 21:9

Toppserien for filmentusiastene skrinlegges inntil videre.

Philips
Rolf B Wegner
29 Aug 2012 05:30

I 2009 kom Philips med sin første TV i 21:9-format. Dette var bredere enn noe annet på markedet, og var beregnet for filmelskere som gjerne tittet ekstra mye på filmer med nettopp 21:9-format, Cinemascope.

Som på kino

Når man sitter i kinosalen fyller bildet omtrent hele synsfeltet. Det har seg nemlig slik at synet vårt matcher 21:9 bredde:høyde-forholdet mye bedre enn det gamle 4:3-formatet, og det nyere 16:9-formatet.

Problemet for Philips har trolig vært todelt, selv om dette har vært særdeles gode TV-er. For det første har ikke kundene helt sett poenget, samtidig som prisen har vært relativt stiv.

For lav etterspørsel til masseproduksjon

Det har gått noen år, og totalt fire slike modeller ekstra brede modeller har kommet. Nå er det derimot slutt på moroa, for Philips har ingen planer om å fornye serien.

Til nettstedet Flatpanelshd.com forteller Philips at sviktende salg er grunnen til dødsstøtet. Det er rett og slett ikke nok etterspørsel til å opprettholde en masseproduksjon, og da er valget om null nye modeller relativt enkelt.

De produktene som allerede finnes på markedet vil bli solgt ut, men det kommer ikke noen ekstra forsyninger fra fabrikkene til Philips.

(Kilde: Flatpanelshd.com )

Les også
Philips lanserer en unik TV
Les også
Philips kommer med 4KTV
Les også
Se LGs ultrabrede PC-skjerm
Les også
Dell på vei med en skikkelig bred filmskjerm
Les også
Smart TV-allianse skal forhindre ny formatkrig
Les også
Ny skjerm fra Philips bruker kun USB
Les også
Her er Philips' nye TV-er
annonse

Les også