Til hovedinnhold

Boeing vil slå Musk – skal bli førstemann til Mars

Kappløpet til den røde planeten har startet.

NASA

Tesla-grunnleggeren Elon Musk har som kjent store planer om å gå i bresjen for å sette de første menneskene på Mars, men han er ikke alene om disse vidløftige ambisjonene, viser det seg. Bloomberg melder nå at flyprodusenten Boeing for alvor har meldt seg på kappløpet.

Under et arrangement i Chicago nylig uttalte Boeing-sjefen Dennis Muilenburg at selskapet har store planer om å bli først til den røde planeten.

– Jeg er overbevist om at den første personen som setter sine ben på Mars vil ankomme i en Boeing-rakett, sa Muilenburg.

Hvem blir først til den røde planeten? Dette illistrasjonsbildet er hentet fra SpaceX sin redegjørelse for Mars-planene sine.
SpaceX

Mye erfaring

Boeing har allerede lang fartstid innen romfart. Selskapet var en av aktørene som utviklet den såkalte Saturn V-raketten som ble brukt i NASAs Apollo-program, som blant annet omfattet den første bemannede reisen til Månen i sin tid.

Boeing jobber også med utviklingen av NASAs nye rakettsystem Space Launch System, som snart skal settes i produksjon og som er ment for nettopp Mars-reiser et stykke inn i fremtiden.

Hvem som måtte vinne Mars-kappløpet blir dermed spennende å se. SpaceX har allerede kommet et stykke på vei med planene sine om å reise til Mars, som Musk selv redegjorde for i et pressearrangement. SpaceX har også testet sine nye rakettmotorer Raptor, som selskapet vil bruke til Mars-reiser.

Musk har til og med planer om å kolonisere Mars: Slik skal han gjennomføre den bragden »

(Via TechRadar)

annonse