Nyhet

Denne mobilen har skikkelig heldekkende skjerm

Lenovo erter oss med ny modell.

Begrepet heldekkende skjerm brukes titt og ofte for tiden for å beskrive det moderne skjermdesignet, men sjeldent er begrepet helt presist. Nå har det imidlertid dukket opp en mobil som må sies å leve opp til karakteristikken uten forbehold.

Som blant andre Cnet rapporterer har visesjefen hos Lenovo Chang Cheng lagt ut bilder av en mobil med en fullstendig heldekkende skjerm på den kinesiske mikrobloggtjenesten Weibo. Mobilen heter Z5.

Mangler også «leppe»

Et av bildene er kun en skisse og et annet mer realistisk bilde viser kun en del av mobilen, men i begge tilfeller kommer det tydelig frem at Lenovo Z5 er en mobil hvor skjermen strekker seg helt ut til kanten på alle sider – og det til og med uten den iPhone X-aktige «leppen» man nå finner på flere mobilmodeller.

Hvor Lenovo har gjemt sensorer og kameraer i fronten er dermed uvisst. Cheng opplyser imidlertid på Weibo at mobilen benytter seg av «fire teknologiske gjennombrudd» og «18 patenterte teknologier», som kan tyde på at selskapet har noen kreative løsninger på lur.

En mulig løsning kan være noe lignende av det Vivo tidligere har presentert med sin konseptmobil Apex. Denne har et kamera som spretter ut fra toppen av mobilen når man skal ta selfier og som dermed unngår å ta opp skjermplass. I tillegg bruker den selve skjermen som høyttaler, og har fingeravtrykksensor bygget inn under skjermen, en løsning som allerede har begynt å dukke opp.

Ennå foreligger det ingen ytterligere tekniske opplysninger om Lenovo Z5, og det er heller ikke kjent om det faktisk dreier seg om en reell mobil som er underveis eller kun et konsept i denne omgang. Om mobilen er på vei vil vi sikkert høre og se mer ganske snart.

En annen kinesisk mobilprodusent legger nå inn årene: ZTE må stenge på grunn av amerikanske sanksjoner »

Les også
Dette er den første mobilen med ekte heldekkende skjerm
Les også
Klar tale fra iPhone X-eiere: her må Apple skjerpe seg
Les også
YouTube åpner for HDR på iPhone X
annonse