Til hovedinnhold

Nå kommer den nye Tesla-oppdateringen – men den viktigste endringen utsettes

Nettstedet Electrek melder nå at Tesla har begynt å rulle ut sine seneste oppdatering, kalt version 9.0. Nyheten kommer via en Twitter-melding fra Elon Musk publisert på fredag.

I den samme meldingen kan Musk imidlertid opplyse at den såkalte «Navigate on Autopilot»-funksjonen blir utsatt noen uker for ekstra testing.

Intelligent filskiftefunksjon

«Navigate on Autopilot» fungerer ved å foreslå bytte av fil på en intelligent måte for å sikre en mest mulig effektiv rute, og ved å foreta justeringer for å unngå at føreren blir sittende fast bak saktegående kjøretøy.

I tillegg sørger funksjonen for automatisk velge de riktige avkjørslene på motorveien, basert på den endelige destinasjonen.

Tesla-bilene får stor oppdatering. Bilde: harvest films

Ifølge Elon Musk er det svært vanskelig å oppnå en løsning for denne funksjonen som fungerer godt overalt, som er grunnen til at Tesla trenger litt mer tid på seg.

Tesla har ennå ikke offisielt kunngjort alle endringene i versjon 9.0-oppdateringen, men kunder har lagt ut oppdateringsnotater på diverse forumer.

Lagring av videoopptak og blindsone-advarsler

Blant annet kommer oppdateringen med en ny dashcam-funksjon for alle Teslaer som har betalt for autopilot. Denne gjør det mulig å lagre videoopptakene fra frontkameraet, slik at du i praksis får et dashkamera uten noe ekstra tilbehør.

Skikkelig blindsone-advarsler skal også være på plass denne gangen, og Tesla har lagt til flere mulighet for å utføre flere handlinger via mobilappen. Blant annet kan man starte programvareoppdateringer fra appen, og det blir også mulig for passasjerer å styre media via denne.

Apropos apper kommer det også en ny appstarter på bunnen av berøringsskjermen som bringer alle appene sammen på ett sted, og som gir deg tilgang til appene du brukte sist ved å stryke oppover på appstarter-ikonet.

Ellers kommer det diverse grensesnitt-endringer. Midtkonsoll-skjermen i Model S og X vil få et overhalt grensesnitt som matcher designet til Model 3.

Det betyr blant annet at navigasjonsinformasjon blir å finne på venstresiden av skjermen, og at kartet alltid er hovedskjermen, mens andre apper havner på toppen som individuelle vinduer.

Les også: Tesla må se seg slått i test av autopilot-systemer »

Les også
Snart blir Teslaen din oppdatert til «Version 9» – dette tror vi kommer
Les også
Nå skal frivillige Tesla-eiere hjelpe forhandlerne få unna nye biler
Les også
Teslaer med autopilot får dashcam-funksjon
Mer om
annonse