Tek.no

Nyhet

Tesla lager nå den heftigste Model 3-utgaven

Men billig blir den ikke.

Tesla
18 Juni 2018 08:43

Via Twitter viser Elon Musk nå frem det første Performance-eksemplaret av Tesla Model 3. Modellen på bildet har både firehjulstrekk og en akselerasjon som tar deg fra 0 til 96 km/t på 3,5 sekunder.

Model 3 er den billigste av de tre bilmodellene som Tesla produserer, men den heftigste utgaven er likevel ikke billig. I skrivende stund er prisen for Performance-utgaven av Model 3, med firhjulstrekk, satt til 78 000 dollar uten autopilot, noe som tilsvarer omlag 635 000 norske kroner.


Har de beste motorene

Nylig ble den første firehjulstrekkmodellen lansert, og Performance-modellen vil ha de samme motorene som denne.

Model 3 Performance vil ha tilgang til hvitt interiør.
Tesla

Forskjellen er at Tesla har lagt til side de aller beste eksemplarene av motoren til Performance-bilene for å forsikre seg om at de tåler den økte effekten.

Musk har sagt at Performance-modellen vil få 20 tommers hjul. Samtidig hevder han at den skal være 15 prosent raskere enn en BMW M3 – og attpåtil ha bedre kjøreegenskaper.

Rekkevidden på den vanlige Model 3-varianten er målt til 499 kilometer ifølge EPA-standarden, men om dette også gjelder Performance-utgaven er ikke sikkert. Det er altså med den største batteripakken på 75 kWh, og toppfarten er fortsatt rett under 250 kilometer i timen (155 mph).

Bygde produksjonslinjen på tre uker

Helt siden Tesla startet å lage Model 3 har de slitt med å få fart på produksjonen. Målet er 5000 biler i uken, men de første månedene var ikke i nærheten av dette tallet.

Nå virker imidlertid målet å være innenfor rekkevidde, hvor Musk for en måned siden kunne fortelle at de da klarte å lage 500 biler per dag, altså 3500 på én uke. De siste ukene har de klart å øke produksjonen av enkelte av delene til 800 i uken, men skal de klare å levere 5000 biler i uken må de klare dette over hele linjen.

I Twitter-innlegget gir Elon Musk skryt til staben sin, som ifølge han har klart å bygge opp en komplett produksjonslinje i løpet av de tre siste ukene.

Når kommer standardutgaven?

Da Tesla først avslørte Model 3 var det sagt at startprisen ville være på 35 000 dollar. En slik variant av bilen er imidlertid ikke tilgjengelig enda, da de foreløpig har nøyd seg med kun én konfigurasjon: Stort batteri, premiuminteriør og tohjulsdrift.

Ifølge Tesla skal de starte produksjonen av den billigste varianten i 2018. Denne utgaven har foreløpig fått en estimert rekkevidde på 350 kilometer med et batteri på 50 kWh.

Tesla har skrevet seg inn i Guiness:
Model X har nemlig tauet et helt fly »

(Kilde: Twitter, Electrek)

Les også
De første «Mid Range»-modellene er produsert
Les også
Tesla Model 3 kan også få gratis superlading
Les også
Testsjåfør har prøvd nye Tesla Roadster: – Denne blir et skikkelig våpen
Les også
Tesla senker innstegsprisen for Model 3 Performance
Les også
Nettsted: Snart vil Tesla kreve ekstra betaling for Internett i bilen
annonse

Les også