Til hovedinnhold

Nissan slipper nye detaljer om den nye Leaf-varianten med større batteri

Og viser frem produksjonsutgaven av Leaf Nismo.

Nissan Leaf er Norges mest solgte bil så langt i år, men mange sitter nok også og venter på den kommende utgaven av bilen med større batteri og lengre rekkevidde.

Denne vil få navnet Leaf E-Plus, har Nissan nå bekreftet overfor Autoguide. Nissans sjef for elbilmarkedsføring og salgsstrategi, Brian Maragno, sier til nettstedet at den nye utgaven vil få 200 hestekrefter.

Større batteri = kraftigere motor

Det er et solid steg opp fra 40 kWh-utgavens 142 hestekrefter, og bringer bilen på nivå med for eksempel Hyundai Kona Electric og Opel Ampera-e.

– Større batterikapasitet gir to ting. En er åpenbar: større rekkevidde. Den andre, som kanskje er litt mindre åpenbar, men ditto riktig, er flere hestekrefter og større ytelse, sier Maragno til nettstedet.

Han vil ikke offentliggjøre den eksakte batteristørrelsen, men det har tidligere vært spekulert i et batteri på eller rundt 60 kWh, som også vil bringe bilen i landskapet til Kona og Ampera-e.

Nissan er imidlertid ikke kjent for at elbilene deres er veldig effektive, og spesielt ikke om vinteren. I Elbilforeningens vintertest hadde den nye 40 kWh-utgaven et gjennomsnittlig forbruk på 1,93 kWh/mil, over 30 prosent mer enn Hyundai Ioniq, som var den mest effektive av de fem bilene som ble testet.

Autoguide skriver at bilen skal få en rekkevidde på minst 320 kilometer.

Nye Nissan Leaf Nismo.

Ny Leaf Nismo

Nissan har denne uken også vist frem sin nye Nismo-utgave av Leaf. Nismo er Nissans motorsport-avdeling, og disse bilene skal være mer sporty enn sine ikke-Nismo-varianter.

Konseptversjonen av Leaf Nismo ble vist frem for første gang i oktober i fjor, men nå er produksjonsversjonen klar.

Den skal blant annet ha fått noe bedre akselerasjon, omkalibrert demping og nye 18-tommers hjul.

– Nissan Leaf Nismo har de karakteristiske lagdelte doble vingene fra Nismo-serien, som forbedrer marktrykket uten å gå ut over drag-koeffisienten, skriver Nissan i en pressemelding.

Nissan Leaf Nismo har redesignet grill, blant annet.

Innvendig har bilen blant annet fått en rekke røde kontraststriper, nytt Alcantara-kledd ratt og et nytt setestoff. Nissan opplyser imidlertid ikke om noen endringer i motorkraft eller liknende, så sannsynligvis har bilen fortsatt det samme 40 kWh-batteriet og 142 hestekrefter.

Nissan Leaf Nismo er i salg i Japan fra 31. juli. Det foreligger foreløpig ingen planer om å bringe den til andre markeder.

Nismo-varianten får røde kontraststriper innvendig.
annonse