Tek.no

Nyhet

Snapchat mistet millioner av brukere etter redesignet

Niklas Plikk, Tek.no
Stein Jarle Olsen
8 Aug 2018 10:19

Snapchat mistet to prosent av sine daglige aktive brukere forrige kvartal - ned fra 191 millioner til 188 millioner.

Det melder The Verge, som også bemerker at det er første gang Snapchat har mistet brukere siden morselskapet Snap Inc. gikk på børs våren 2017.

Redesignet - og snudde

Fallet kom etter designendringen Snapchat gjorde i februar, som blant annet førte til at 1,2 millioner mennesker signerte en underskriftskampanje for å få selskapet til å snu.

Snap hørte på brukerne, i alle fall delvis, og lanserte et nytt design i mai, som gikk tilbake til noe som lignet mer på Snapchat slik det så ut før februar.

Omsetningen til Snapchat økte imidlertid med 44 prosent i andre kvartal sett opp mot året før – fra 182 til 262 millioner dollar (nesten 2,15 milliarder kroner).

Selskapet tapte likevel godt med penger - 353 millioner dollar (rundt 2,9 milliarder kroner) i andre kvartal, men det var i det minste enn i samme kvartal året før, da tapet var på 443 millioner dollar (drøye 3,6 milliarder kroner).

En halvtime hver dag

Men selv om daglige brukere falt, vokste faktisk antall månedlige brukere, melder Snap i en kommentar til kvartalstallene. Brukerne legger igjen over 30 minutter i gjennomsnitt på Snapchat hver dag.

– Vi føler at vi har adressert de viktigste frustrasjonene vi har hørt, og er ivrige på å gjøre mer fremgang på den fantastiske muligheten vi har til å vise mer av det riktige innholdet til de riktige folkene, sier Snap-sjef Evan Spiegel i kommentaren.

annonse

Les også