Til hovedinnhold

Denne skal gjøre HTC Vive mye mer avansert

Intel jobber med en ny sensor til de populære VR-brillene.

Twitter

HTC Vive og Oculus Rift har allerede vært på markedet en stund, men det er fremdeles rom for å gjøre produktene enda bedre. Nå kan det se ut til at prosessorgiganten Intel har et nytt stykke tilbehør på gang som kan løfte VR-opplevelsen noen hakk.

Som blant andre TechCrunch og UploadVR melder dukket det nylig opp en interessant Twitter-melding fra en senioringeniør ved navn Dimitri Diakopoulos, som jobber med VR-teknologi hos Intel.

Dybdesensor til HTC Vive

Meldingen, som i skrivende stund er slettet, inneholdt et bilde av en stor sensor som er festet til HTC Vive-brillene. Produktet ble beskrevet som en prototype på en dybdesensor som altså utvikles som tilbehør til VR-brillene.

Produktet har seks sensorer som peker i to ulike retninger.
Twitter

Produktet har seks sensorer/kameraer i fronten som peker i to ulike retninger. Alle de tekniske detaljene er ikke kjent, men Diakopoulos fortalte til UploadVR at sensoren blant annet kan brukes til å spore håndbevegelser, skanne omgivelsene i sanntid og registrere objekter.

Skal snart vises frem

HTC Vive har som kjent allerede et kamera i fronten, men med denne nye sensoren er meningen trolig å fange opp objekter på lengre avstander slik at du unngår å krasje inn i objekter mens du befinner deg i VR-verdenen. Ellers er muligheten til å spore hendene uten bruk av håndkontroller kanskje den viktigste egenskapen til sensoren.

Slike produkter er også vist frem tidligere, for eksempel i form av en ny sensor fra Leap Motion som er laget for å integreres i VR-briller, og som kan lese av hånd- og fingerbevegelser med stor presisjon.

Den nye sensoren bygger trolig på Intels 3D-kamerateknologi RealSense, som allerede er lansert på markedet. Flere detaljer vil trolig dukke opp på Intels IDF-konferanse, som avholdes fra 16. til 18. august.

Det gjøres også fremskritt på den mobile VR-fronten: Dette er Samsungs nye Gear VR-briller »

annonse